Mosalas Advertising Group

Demo Reel

خانه مشاوره
DEMO REEL

صفحه اصلی / وبلاگ / ۴P در بازاریابی (۴Ps in Marketing)


آمیخته بازاریابی ۴P


آمیخته بازاریابی چهار پی برای توسعه یک استراتژی بازاریابی موثر برای اولین بار در سال ۱۹۶۰ توسط استاد بازاریابی و نویسنده مشهور E. Jerome McCarthy معرفی شد. بسته به نوع صنعت و هدف برنامه بازاریابی، مدیران بازاریابی ممکن است رویکردهای مختلفی را برای هر یک از این ۴P در بازاریابی مورد در نظر گرفته شده است. آمیخته بازاریابی از چهار عبارت تشکیل شده که هر کدام با P شروع می شوند. ۴P در بازاریابی به چهار عنصر کلیدی شامل فرآیند بازاریابی یک محصول یا خدمات اشاره دارد. آمیخته بازاریابی ۴P شامل مجموعه ای از ابزارهایی است که یک شرکت برای تأثیرگذاری بر مصرف کنندگان در خرید محصول خود استفاده می کند.


در آمیخته بازاریابی ۴P عوامل های مختلفی باید در نظر گرفته شود مانند:

  • درک نیازها یا خواسته های مصرف کنندگان
  • شناسایی علت شکست ارائه محصول فعلی
  • یافتن راه هایی برای حل مشکلات گفته شده و تغییر درک عمومی از محصول/خدمت
  • ایجاد ویژگی های متمایز برای افزایش مزیت رقابتی
  • درک نحوه تعامل محصول با مصرف کنندگان و بالعکس

4p در بازاریابی - بازاریابان باید چرخه عمر محصول را درک کنند - گروه تبلیغاتی مثلث
ارائه استراتژی برای چرخه عمر محصول توسط بازاریابان

محصول (Product)

یکی از ۴P در بازاریابی محصولات و خدمات هست. محصول هر کالا یا خدماتی است که برای برآوردن نیازها و خواسته های مشتری طراحی شده است. همچنین می‌توان آن را به عنوان مجموعه‌ای از ابزارها تعریف کرد که دارای جنبه‌های فیزیکی مانند طراحی، حجم، برند و غیره است.

همچنین بر جنبه های دیگر مانند قرار دادن محصول و تبلیغات نیز تأثیر می گذارد. برای بازاریابی موثر یک محصول یا خدمات، بسیار مهم است که تشخیص دهیم چه چیزی آن را از محصولات یا خدمات سایر رقبا متمایز می کند. همچنین تعیین اینکه آیا محصولات یا خدمات دیگری را می توان در ارتباط با آن به بازار عرضه کرد، نیز حائز اهمیت است (۴p در بازاریابی).

شرکت‌ها می‌توانند بسته‌بندی، خدمات پس از فروش، ضمانت‌نامه‌ها و محدوده قیمت را تغییر دهند یا برای دستیابی به اهداف خود بازارهای جدیدی ایجاد وگسترش دهند. بازاریابان باید چرخه عمر محصول را درک کنند و برای هر مرحله از چرخه زندگی، یعنی معرفی، رشد، بلوغ و افول، استراتژی هایی ارائه دهند.

بسیاری از محصولات، موفق ترین برند در اولین دسته خود بوده اند. برای مثال، اپل اولین برندی بود که یک گوشی هوشمند با صفحه نمایش لمسی ساخت که می توانست موسیقی پخش کند، اینترنت را جستجو کند و تماس تلفنی برقرار کند.


4p در بازاریابی -  کیفیت و ارزش درک شده توسط مصرف کنندگان اساسی برای قیمت گذاری- گروه تبلیغاتی مثلث
کیفیت و ارزش درک شده توسط مصرف کنندگان اساسی برای قیمت گذاری

قیمت (Price)

دیگر ۴p در بازاریابی قیمت هست. قیمت فروش محصول، نشان دهنده آن چیزی است که مصرف کنندگان مایل به پرداخت آن هستند که به طور مستقیم بر حجم فروش و در نتیجه بر سود کسب و کار تأثیر می گذارد. تقاضا، هزینه، روند قیمت گذاری در میان رقبا و مقررات دولتی عوامل مهمی هستند که قیمت گذاری را تعیین می کنند (۴P در بازاریابی).

قیمت معمولاً منعکس کننده ارزش درک شده محصول است نه ارزش واقعی آن، این بدان معناست که می توان قیمت را برای ارتقای انحصار افزایش داد یا برای ایجاد دسترسی کاهش داد. بنابراین، قیمت‌گذاری شامل تصمیم‌گیری در مورد قیمت پایه، تخفیف‌ها، تغییر قیمت، شرایط اعتبار، پرداخت‌های حمل و نقل و غیره است. همچنین مهم است که تحلیل کنیم چه زمانی و آیا تکنیک‌هایی مانند تخفیف مورد نیاز یا مناسب هستند.

متخصصان بازاریابی باید هزینه های مربوط به تحقیق و توسعه، تولید، بازاریابی و توزیع را در نظر بگیرند که در غیر این صورت به عنوان قیمت گذاری بر اساس هزینه شناخته می شود. قیمت گذاری که بر اساس کیفیت یا ارزش درک شده توسط مصرف کنندگان است، به عنوان قیمت گذاری مبتنی بر ارزش شناخته می شود.


قیمت در بازاریابی یکی از منعطف ‌ترین اجزای ۴p در بازاریابی است زیرا می‌توان در زمان بسیار کوتاه آن را تغییر داد.

در حالت کلی دو نوع سیاست قیمت گذاری وجود دارد:

  • سیاست قیمت ثابت: قیمتی برای یک دوره زمانی مشخص می‌شود و در آن دوره زمانی تغییر نمی‌کند.
  • سیاست قیمت متغیر: در سیاست قیمت‌گذاری متغیر، قیمت‌ها با توجه به تغییر شرایط بازار و برای بخش‌های مختلف بازار، تغییر می‌کنند.

مدیریت کانال های تجاری برای رساندن محصول یا خدمات به مخاطب - آژانس تبلیغاتی مثلث
مدیریت کانال های تجاری برای رساندن محصول یا خدمات به مخاطب

مکان عرضه (Place)

مکان هم یکی از ۴P در بازاریابی است که شامل انتخاب مکانی است که قرار است محصولات برای فروش در دسترس قرار گیرند. انگیزه اصلی مدیریت کانال های تجاری این است که اطمینان حاصل شود که محصول خود به راحتی در زمان و مکان مناسب در دسترس مشتری است. همچنین شامل تصمیم گیری در مورد محل قرار دادن و قیمت گذاری مراکز عمده فروشی و خرده فروشی است.

کانال های توزیع مانند برون سپاری یا ناوگان حمل و نقل شرکت پس از تجزیه و تحلیل هزینه و فایده تصمیم گیری می شود. جزئیات کوچک مانند فضای قفسه ای که فروشگاه های بزرگ به محصول اختصاص داده اند نیز گنجانده شده است. محصولاتی که تولید می شوند بسیار مهم است که مشخص شود در چه فروشگاه و مناطقی قرار است توزیع شوند (۴P در بازاریابی).

محصولات مصرفی اصلی، مانند کالاهای کاغذی، اغلب به راحتی در بسیاری از فروشگاه ها در دسترس هستند. با این حال، محصولات مصرفی ممتاز و گران قیمت معمولاً در فروشگاه های بزرگ و در مناطق بالای شهرها فروش بیشتری دارند و به همین علت توزیع این محصولات در این مناطق منطقی تر است. نکته دیگر این است که باید مشخص شود آیا محصول قرار است در فروشگاه های آنلاین نیز به فروش برسد یا خیر. پاسخ به سوالات زیر می تواند برای انتخاب مکان عرضه مناسب به ما کمک کند.

مشتریان در چه مکان‌هایی به دنبال محصول و یا خدمات ما هستند؟

مشتریان ما بیشتر در چه فروشگاه هایی رفت و آمد می کنند؟

تفاوت استراتژی توزیع ما با سایر رقبا در چیست؟


4p در بازاریابی - اهمیت نقش پروموشن در شناساندن محصول به مخاطب - آژانس تبلیغاتی مثلث
اهمیت نقش پروموشن در شناساندن محصول به مخاطب

پروموشن (Promotion)

کمپین های بازاریابی مشترک نیز آمیخته تبلیغاتی (Promotional Mix) نامیده می شوند. فعالیت ها ممکن است شامل تبلیغات، پیشبرد فروش، فروش شخصی و روابط عمومی باشد. در مسیر تبلیغات یکی از ابزارهای مهم پروموشن است که نقش مهمی در شناساندن محصول به مشتریان بالقوه ایفا می کند. در آمیخته بازاریابی چهار پی، ترویج پیدا کردن شامل تصمیمات مربوط به تبلیغات، نیروی فروش، بازاریابی مستقیم، روابط عمومی، بودجه تبلیغات و غیره است. هدف اولیه از تبلیغ، گسترش آگاهی در مورد محصول و خدمات ارائه شده توسط یک شرکت است. این به متقاعد کردن مصرف کنندگان برای انتخاب یک محصول خاص نسبت به محصولات دیگر در بازار کمک می کند. تلاش های تبلیغاتی شامل موارد زیر است:


  • تبلیغات: تبلیغات یک ابزار بازاریابی است که به عنوان یک استراتژی برای برقراری ارتباط بین فروشندگان و خریداران استفاده می شود. از این طریق، فروشنده سعی می کند خریداران را تحت تأثیر قرار دهد و آنها را متقاعد کنند که محصولات یا خدمات آنها را خریداری کنند.

این امر به انتشار اطلاعات در مورد محصول یا خدمات یا شرکت به مردم کمک می کند. این شرکت ها از این فرآیند برای بهبود تصویر عمومی خود استفاده می کند. این تکنیک بازاریابی باعث ایجاد علاقه در ذهنیت مشتریان می شود و همچنین می تواند آنها را به عنوان یک مشتری وفادار حفظ کند (آمیخته بازاریابی۴P).

  • روابط عمومی: شامل مدیریت و کنترل جریان و موضوع اطلاعات از سازمان خود به عموم مردم یا سایر موسسات است.

استفاده از استراتژی بازاریابی برای نفوذ در بازار - آژانس تبلیغاتی مثلث
استفاده از استراتژی بازاریابی برای نفوذ در بازار
  • استراتژی بازاریابی: شامل شناسایی بازار هدف مناسب و استفاده از ابزارهایی مانند تبلیغات برای نفوذ به بازار مذکور است. تبلیغات همچنین شامل تبلیغات آنلاین مانند استفاده از وب سایت ها برای عملکردهای جستجو در Google است که ممکن است تبلیغات متناظر یا هدفمند را برای محصول ایجاد کند، طراحی و طرح‌بندی صفحه وب شرکت یا محتوای پست شده در رسانه‌های اجتماعی مانند توییتر و اینستاگرام.

بسته به نوع محصول، قیمت گذاری و مکان، پروموشن می تواند به شکل های متفاوتی انجام شود. ممکن است سازمانی مبلغ بالایی را برای هزینه های بازاریابی و تبلیغات درنظر بگیرد و سازمانی دیگر برای کاهش هزینه ها، این میزان را به حداقل کاهش دهد. اگر پروموشن به خوبی انجام شود می تواند تاثیر بسیار زیادی در توسعه کسب و کار داشته باشد. به همین دلیل است که امروزه برندهای بسیار بزرگ در سراسر دنیا بخش مهمی از بودجه خود را به پروموشن اختصاص می دهند و از افراد متخصص در این حوزه کمک می گیرند.


صحبت نهایی

بازاریابی شامل یک استراتژی برای طراحی محصول و فروش آن است. هدف نهایی بازاریابی، افزایش فروش و کمک به کسب سود بیشتر است. آمیخته بازاریابی چهار پی، در برنامه ریزی اصولی برای رسیدن به فروش و سودآوری کمک بزرگی می‌کند. با استفاده از مدل‌های بازاریابی می توان مطمئن شدکه تمام جوانب کار به درستی در نظر گرفته شده و یک استراتژی کامل و جامع برای بازاریابی طراحی شده است.


مطالب مرتبط:

The 4 Ps

مشاهده نظرها +
بستن نظرها -

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جدیدترین مطالب وبلاگ
۸:۰۰ ق.ظ

تفاوت بازاریابی و فروش

blog تفاوت بازاریابی و فروش چیست؟ مقایسه فروش و مارکتینگ اگرچه بسیاری از مردم از اصطلاحات فروش و بازاریابی به جای یکدیگر استفاده می کنند، تفاوت....

تفاوت بازاریابی و فروش

blog تفاوت بازاریابی و فروش چیست؟ مقایسه فروش و مارکتینگ اگرچه بسیاری از مردم از اصطلاحات فروش و بازاریابی به جای یکدیگر استفاده می کنند، تفاوت ظریفی بین این دو وجود دارد. هر دو عملکرد قصد دارند درآمد کسب و کار را افزایش دهند، اما روشی که آنها برای انجام این کار تلاش می کنند متفاوت....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

برندسازی دیجیتالی (Digital Branding)

blog برندینگ دیجیتالی چیست؟ چه بخواهیم و چه نخواهیم، ​​اینترنت نه تنها به ابزاری مفید برای مشاغل و افراد تبدیل شده است، بلکه به یکی از....

برندسازی دیجیتالی (Digital Branding)

blog برندینگ دیجیتالی چیست؟ چه بخواهیم و چه نخواهیم، ​​اینترنت نه تنها به ابزاری مفید برای مشاغل و افراد تبدیل شده است، بلکه به یکی از ضروریات زندگی روزمره هم تبدیل شده است. بسیاری از مردم در طول روزهای هفته بیشتر زمان خود را به صورت آنلاین سپری می کنند و اینترنت بدون شک مکانی برای....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

تبلیغات برند چیست؟ (?What is brand advertising)

blog تبلیغات برند چیست و چگونه کمپین برندینگ را شروع کنیم؟ در بازار رقابتی، به ندرت داشتن یک محصول یا خدمات خوب کافی است. علاوه بر....

تبلیغات برند چیست؟ (?What is brand advertising)

blog تبلیغات برند چیست و چگونه کمپین برندینگ را شروع کنیم؟ در بازار رقابتی، به ندرت داشتن یک محصول یا خدمات خوب کافی است. علاوه بر این، اغلب تبلیغات صرف این کالاها برای ایجاد روابط پایدار با مشتریان کافی نیست. ایجاد هویت برند قوی و استفاده از تبلیغات برند، کلید ایجاد چنین اعتماد و دستیابی به....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

اهمیت برندینگ (The Importance Of Branding)

blog اهمیت برندینگ (اهمیت برندسازی) چیست؟ در جواب به این که اهمیت برندینگ در چه چیزی است، باید گفت که، اهمیت برندسازی مهم است زیرا نه....

اهمیت برندینگ (The Importance Of Branding)

blog اهمیت برندینگ (اهمیت برندسازی) چیست؟ در جواب به این که اهمیت برندینگ در چه چیزی است، باید گفت که، اهمیت برندسازی مهم است زیرا نه تنها چیزی است که تاثیر به یاد ماندنی را در مصرف کنندگان ایجاد می کند، بلکه به مشتریان و مخاطبان اجازه می دهد تا بدانند که از بیزینس چه انتظاری....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

مراحل برند سازی (Branding Stages)

blog ۶ گام از مراحل برند سازی به دلیل رقابتی که بین بیزینس ها وجود دارد برای متفاوت بودن از بقیه، بیزینس باید منحصر به فرد....

مراحل برند سازی (Branding Stages)

blog ۶ گام از مراحل برند سازی به دلیل رقابتی که بین بیزینس ها وجود دارد برای متفاوت بودن از بقیه، بیزینس باید منحصر به فرد و قابل تشخیص توسط مشتریان باشد. برند قوی چیزی است که پشت هر محصول موفق قرار می گیرد. نظرسنجی جهانی نوآوری محصولات جدید نیلسن کشف کرد که تقریباً ۵۹٪ از....
۸:۰۰ ق.ظ