
برای داشتن کسب و کاری موفق و برندی معتبر، باید ویژگی های برتر برند موفق را به خوبی بررسی کرده و شناخت کافی را در مورد آن ها کسب کنید. به طور کلی ارزش و اعتبار یک برند، به شناخته شدن آن بین مشتریان مربوطه بوده و باعث ایجاد اعتماد در مشتریان می شود. با شناخت ویژگی های برتر برندها، می توانید کسب و کار خود را به خوبی رونق داده و برند خود را به برندی معتبر تبدیل کنید. در این مطالب در رابطه با موفقیت و بازاریابی برند هم اطلاعاتی در اختیارتون قرار می دهیم.
تعریف برند
برند طبق تعریف انجمن بازاریابی آمریکا عبارت از:
یک نام، عبارت، نشانه یا علامت یا ترکیبی از اینها که با هدف متمایز کردن یک کالا یا خدمت از سایر کالاها و خدمات یک فروشنده یا برای ایجاد تمایز میان کالا و خدمت یک فروشنده با کالا و خدمات سایر فروشندگان به کار گرفته شود.

بررسی اقدامات موثر بر ایجاد و حفظ ویژگی های برتر برند موفق
۱. متفاوت بودن: به طور کلی مشتریان به انتخاب کالا و محصولات متفاوت علاقه داشته و این تفاوت می تواند در قابلیت محصولات یا نحوه ارائه خدمات خلاصه شود؛ تا مشتریان بیشتری جذب شوند.
۲. داشتن هدف: برندها در وهله اول نیاز به هدف سازی مشخصی دارند که مستقیما بر زندگی مصرف کنندگان تاثیر می گذارد. یک برند معتبر می تواند با در نظر گرفتن هدفی منحصر بفرد و تاثیرگذار، نظر مشتریان بسیاری را به خود جلب کند.
۳. ساخت و حفظ اعتماد: برندهای معتبر و مورد اعتماد، قدرت بیشتری داشته و مشتریان بسیاری را جذب خود می کنند. بنابراین با کسب اعتماد مشتریان، می توانید کسب و کار خود را به شکل قابل توجهی گسترش دهید تا سود شما افزایش یابد.
۴. بهبود نام تجاری برند: شناخته شدن نام تجاری برند شما، می تواند آن را وارد عرصه رقابت کرده و رضایت مشتریان را کسب کند. با تضمین عملکرد محصولات، تحویل به موقع به مشتریان و شناخت نیازهای مشتریان می توانید به شناخته شدن نام تجاری برند خود کمک کرده و مشتریان بیشتری جذب کنید.
۵. شناخته شدن: با استفاده از ایده های خلاقانه و انتشار فعالیت های سازمانی و محصولات متنوع برند خود در شبکه های اجتماعی، به شناخته شدن برندخود کمک بسیاری می کنید.

بررسی ویژگی های برتر برند موفق
۱. شناخت مخاطب: برند سازی درست و موفق، در وهله اول ملزم به شناخت خصوصیات جمعیتی بازار هدف، علایق، شیوه ها و ابزار برقراری ارتباط با مخاطبان می باشد. شناخت بازار هدف و نیاز مخاطبان هدف، موجب حفظ هویت کلی یک برند و جذب مشتریان بیشتر شده و به منظور جلب رضایت مشتریان، بیشتر سلایق را پاسخ می دهد.
۲. منحصر بفرد بودن: خلق قابلیتی خاص و استفاده از یک ایده انقلابی، باعث متمایز ساختن یک برند از سایر برندها می شود. به طور کلی وجود یک برند با قابلیتی منحصر بفرد و شگردی متفاوت، از ویژگی های برتر برند موفق بوده و موجب افزایش جاذبه فروش برند می شود.
۳. اشتیاق: وجود اشتیاق و علاقه مندی در ساخت یک برند، به حفظ و ماندگاری آن در بلند مدت کمک کرده و موجب ایجاد وفاداری به برند در مشتریان می شود. این نوع اشتیاق و علاقه، به صاحبان برند کمک می کند تا در برابر مشکلات مقاومت کرده و در جهت کسب اعتماد و اعتبار برند تلاش کنند.
۴. یکسانی: به طور کلی عدم وجود ثبات و یکسانی در کیفیت محصولات، موجب از دست دادن مشتریان وفادار شده و به مشتریان این فرصت را می دهد تا محصولات مورد نیاز خود را از سایر برندها خریداری کنند. بنابراین حفظ استاندارد کیفی مشخص محصولات و خدمات ثابت، از ویژگی های برتر برندهای موفق بوده و موجب حفظ مشتریان وفادار می شود.
۵. رقابت: یک برند برای ورود به عرصه رقابت و رسیدن به سطح برتر جهان، نیاز به انتخاب روش مدیریت مناسب و ارتقای سطح کیفی محصولات دارد. بنابراین صاحبان برند باید در راستای برند سازی و بهینه سازی برند تلاش کرده و از سطح انتظارات مشتریان پیشی بگیرند، تا کسب و کار موفقی داشته باشند.
۶. معرفی: یکی دیگر از ویژگی های برتر برندهای موفق، معرفی و شناخته شدن آن ها است، که این نوع معرفی اغلب از طریق کانال های اطلاع رسانی و تبلیغات در رسانه های اجتماعی انجام می شود. هر شرکتی می تواند با حضور در شبکه های اجتماعی، مخاطبان بیشتری جذب کرده و رتبه بالایی در بین سایر کسب و کارها دریافت کند.
۷. رهبری: هر برندی برای مدیریت اعضای تیم و تلاش در جهت هدفی مشخص، نیاز به یک رهبر خبره دارد تا هدایت و هماهنگی اهداف را به خوبی انجام دهد. وظیفه رهبر، حل مشکلات و ایجاد هماهنگی بین بخش های متفاوت بوده و مشخص ساختن توانمندی های اعضای مختلف تیم می باشد.

بازاریابی برند
برند مارکتینگ چیست و چه اهمیتی دارد؟
اکنون که با ویژگی های برتر برند موفق آشنا شدید، نوبت به بازاریابی برند می رسد. بازاریابی برند مفهوم گسترده ای دارد. مهم ترین اهداف بازاریابی برند عبارتند از:
- افزایش آگاهی از برند
- میزان دیده شدن برند
- شناخت کامل برند
برخی از افراد به اشتباه فکر می کنند که برند مارکتینگ تنها به تبلیغات و پروموشن گفته می شود. اما این در حالی است که بازاریابی برند با احساسات مشتری سر و کار دارد و به او در مورد برند شما آگاهی و شناخت میدهد. بهتر است برای بازاریابی برند خود از افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرید. زیرا موفقیت برند در گرو بازاریابی موثر است. به همین دلیل است که برندهای بزرگ در سراسر دنیا برای بازاریابی وقت و هزینه زیادی صرف می کنند.
مخاطبان شما باید بدانند که هدف برند شما چیست؟ چه ارزشهایی را دنبال میکند؟ محصولات شما چه ویژگیها و مزایایی دارند؟ و کار برند مارکتیگ این است که بهترین پاسخها را برای این سؤالات پیدا کند.
سیمون سینک خالق حلقه طلایی برند و استاد دانشگاه کلمبیا معتقد است مردم چیزی که شما میسازید را نمیخرند؛ بلکه دلیل ساخت آن محصول را میخرند! درک این جمله کمک زیادی به درک برند مارکتینگ میکند. حالا از خود سؤال کنید که چرا مردم تلفنهای هوشمند اپل را میخرند؟

موفقیت برند
به دست آوردن برتری (ویژگی های برتر برند موفق) در محیط کسب و کار رقابتی امروز چیزی جز یک چالش نیست. بسیاری از مشاغل در خارج از کشور برای جلب توجه بین المللی رقابت می کنند، بنابراین برای اینکه یک برند از نظر مردم متمایز شود، باید همه تلاش خود را برای بهبود مستمر انجام دهد. برخی از ویژگی های موفقیت یک برند را برای شما به اختصار توضیح می دهیم.
- تحقیق کنید: مهمترین کار برای موفقیت برند تحقیق است. اینها سوالاتی است که باید از خود بپرسید:
دوست دارید با چه چیزی ارتباط برقرار کنید؟
با چه کسی می خواهید ارتباط برقرار کنید؟
چه کسی به احتمال زیاد محصول شما را خریداری می کند؟
نقاط قوت و ضعف محصول شما چیست؟
USP (نقطه فروش منحصر به فرد) آن چیست و چه ارزش هایی را با محصول خود در ارتباط می دانید؟
اگر محصول خود را درک نکنید، نمی توانید با مصرف کننده تعامل داشته باشید.
- با مصرف کننده ارتباط برقرار کنید: محصول شما باید به زندگی مشتریانتان ارزش افزوده دهد. لوگو، طرح، رنگ و … همه اجزایی هستند که باید احساسی را ایجاد کنند که برای مخاطبان هدف شما جالب باشد. هدف، ایجاد یک تجربه و شیوه زندگی مناسب برای محصول است تا زمانی که مخاطبان هدف از محصولات شما استفاده می کنند آن احساس و هدف شما را حس کنند.
- ایجاد آگاهی از برند: آگاهی از برند از خانه شروع می شود. ماهیت نام تجاری شما هم در مورد ارتباطات بیرونی و هم ارتباطات داخلی شما است: شما باید نحوه کارکنان یا همکاران خود را به عنوان سفیران برند خود و همچنین نحوه ارتباط با مشتریان خود در نظر بگیرید.
- بودجه محدود: برای عرضه برند خود به بودجه هنگفتی احتیاج ندارید. شما می توانید یک وبلاگ راه اندازی کنید، یک نظرسنجی برای به دست آوردن اطلاعات جالب انجام دهید یک رویداد رایگان را با محصولات تبلیغاتی خود که احتمالاً مشتری بالقوه در آن شرکت می کند، هدف قرار دهید.

کلام آخر
در نتیجه با توجه به حجم رقابتی که امروزه بین کسب و کارهای مختلف وجود دارد بهتر است برندها با خلق هدفی مشخص و قابلیتی منحصر بفرد، وارد عرصه رقابت شده و برند خود را از سایر برندها متمایز سازند. کسب و کارهای متفاوت، با بررسی و شناخت ویژگی های برتر برند موفق می تواند میزان رضایتمندی از برند خود را افزایش داده و به شناخته شدن آن کمک کنند. همچنین برند سازی موثر، موجب رشد کسب و کار شده و به عرضه کالاها و ارائه خدمات کیفی مناسب به مشتریان، بسیار کمک می کند.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید