
۶ روند بازاریابی دیجیتال که در سال ۲۰۲۲ اجرا می شود
با توجه به اینکه صنعت به سرعت در حال تغییر است، همراهی با روندهای بازاریابی دیجیتال می تواند دشوار باشد و فعالیت های مختلفی برای کمپین یا استراتژی بازاریابی دیجیتال موفق وجود دارد که همگام شدن با هر جنبهای یک چالش واقعی است به همین در این مطلب ما قصد داریم روند دیجیتال مارکتینگ را که به طور مداوم در حال تغییر و تحول بررسی کنیم.
همهگیری Covid-19 نحوه عملکرد شرکتهای B2B و B2C در بخشهای مختلف را تغییر داد زیرا مردم برای تحقیق، بررسی و خرید آنلاین شدند. این تحول تأثیر زیادی بر بخش بازاریابی دیجیتال و نقش بازاریابان دیجیتال داشت. از طرف دیگر افراد از لحظه ای وارد شبکه های دیجیتال می شوند با تعداد زیادی از تاکتیک های فروش مواجه می شوند.
این بدان معناست که کسبوکارها و متخصصان بازاریابی باید نسبت به تغییرات هوشیار باقی بمانند تا بتوانند در مسیر خود قرار بگیرند و موفق بمانند. در اینجا ما ۶ روند دیجیتال مارکتینگ را برای پیاده سازی در تجارت خود آورده ایم:

۱.تجربیات همه جانبه مشتری
مشتریان دیگر کمتر به این موضوع توجه می کنند که چرا محصول یا خدمات ما بهتر از محصولات رقیبمان است. روزهایی که صرفاً ویژگیها و مزایا را فهرست میکردیم کم رنگ شده اما متقاعد کردن مشتریان که چرا به محصول ما «نیاز دارند» مهم است. در این روند دیجیتال مارکتینگ، مشتریان باهوشتر هستند، انتخابهای بیشتری در اختیار دارند و صبر بسیار کمتری دارند.
این بدان معناست که کسبوکارها برای جلب توجه و افزایش نرخ تبدیل باید سختتر کار کنند. دیگر تنها انجام یک کار عالی در سئو کافی نیست و برای به دست آوردن افزایش ترافیک وب سایت از تجربیات کاربری جذاب (UX)، فراگیر و سرگرم کننده استفاده کنیم تا باعث ایجاد وفاداری طولانی مدت به برند و اعتماد شود.
عمیقتر فکر کردن به این که مشتری ما چه کسی است و استفاده از داستان سرایی برای اینکه آنها بتوانند خود را با محصول یا خدماتمان تصور کنند، باعث موفقیت میشود. محتوای چند قالبی همچنان ابزاری عالی برای افزایش تعامل خواهد بود. هنگام انتشار محتوای وب، بیزینسها باید از خود بپرسند آیا این محتوا با یک تصویر تعاملی جذاب تر است یا یک ویدیوهای کوتاه؟
با افزایش محبوبیت محتوای ویدیویی از طریق TikTok، ریلزهای اینستاگرام و یوتیوب، ویدیوهای سرگرمکننده و کوتاه به سرعت به یکی از مؤثرترین راهها برای تعامل با مشتریان تبدیل شدهاند. استفاده از انواع قالبهای محتوا این امکان را میدهد تا تجربه کاربری بیزینس خود را به گونهای بهینه کنیم که افراد بیشتری بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند، درحالی که قابلیت اشتراکگذاری محتوا در سایت را نیز افزایش میدهیم.
با وجود رسانه های اجتماعی، صحبت کردن مستقیم با مشتریان بسیار آسان تر شده است. پس چرا از آنها نپرسیم که چه می خواهند؟ از آنها بپرسیم که دوست دارند چه نوع محتوایی را ببینند. با نظرسنجی های اینستاگرام، این کار بسیار آسان تر است. نه تنها مشتریان راهنمایی عالی برای ادامه فعالیت به ما می دهند، بلکه یک ارتباط انسانی معنادارتر با مشتریان شما ایجاد می کند که به نوبه خود باعث افزایش رضایت کلی آنها از برند و تجارت ما می شود.

۲. جمع آوری اطلاعات شفاف
اطلاعات مخاطبان یا کوکیها بهعنوان روشی مؤثر برای بازاریابان و بیزینسها است تا مخاطبان وب خود را در سایتهای مختلف دنبال کنند و از آن برای ایجاد تبلیغات هدفمند و مستقیماً برای مخاطبان استفاده کنند.
در ارتباط با پیشرفت فناوری، نگرانی های مربوط به حفظ حریم خصوصی و جمع آوری داده ها افزایش یافته است، زیرا مشتریان نسبت به اینکه دقیقاً چه کسی به داده های آنها دسترسی دارد و چگونه از آنها استفاده می کند مشکوک تر می شوند.
در اوایل سال جاری، گوگل و اپل تغییراتی را در سیستم عامل خود برای محافظت بهتر از حریم خصوصی و داده های کاربران اعلام کردند. گوگل تا سال ۲۰۲۳ استفاده از کوکیها را در کروم حذف میکند و بهروزرسانی iOS 14.5 اپل به این معنی است که کاربران به طور خودکار اجازه ندهند دادههای خود توسط برنامهها ردیابی و به اشتراک گذاشته شود.
آنها دور زدن این موضوع را برای توسعهدهندگان اپلیکیشن بسیار دشوار کردهاند و بیشتر نشان میدهند که چگونه شرکتهای بزرگ فناوری، شروع به جدی گرفتن شفافیت دادهها کردهاند. در حالی که این تغییرات برای کاربران عالی است، متخصصان بازاریابی و تبلیغ کنندگان نگران هستند. این به معنای تغییرات عظیمی در نحوه دسترسی بازاریابان و کسب و کارها به مخاطبان آنلاین است.
بیزینسها باید روشهای خود را بازنگری کنند و در نحوه توسعه استراتژیهای آنلاین آتی خود برای تغییرات هوشمندتر و خلاقتر آماده شوند. این محدود کردن داده های مخاطبان فرصتی را برای بیزینسها ایجاد می کند تا گفتگوی بازتر و صادقانه تر با مشتریان خود ایجاد کنند.

۳. اینفلوئنسر مارکتینگ
همه ما با اصطلاح «اینفلوئنسر» آشنا هستیم و موفقیت و اثربخشی فعالیت آنها در فروش و بازاریابی یا روند دیجیتال مارکتینگ مشاهده کردهایم. با رشد مداوم اپلیکیشنهایی مانند اینستاگرام، تیک تاک و … کسبوکارها به طور فزایندهای از خدمات آنها برای معرفی محصولات و خدمات به دنبالکنندگان و مخاطبان خود استفاده میکنند. آنها از ویدیوهای سرگرم کننده و تصاویر زیبایی برای جلب توجه استفاده می کنند، در حالی که به طور همزمان محصولی را میفروشند یا تبلیغ می کنند.
مسئله این است که اینفلوئنسرها معمولاً سلبریتی نیستند. برای بسیاری از مشاغل کوچک، نانو یا میکرو اینفلوئنسرها (۱۰۰۰-۱۰۰۰۰۰ فالوور) می توانند ابزاری باشد که به راحتی در دسترس هستند. اغلب اوقات، این تأثیرگذاران در جایگاه خاص خود بسیار شناخته شده هستند. با حفظ سطوح بالایی از تعامل با فالوورها از طریق نظرات، پیامهای مستقیم، استوری ها و … در محیط نزدیکی به افراد با علایق مشابه اعتماد ایجاد میکنند.
کسب و کارهای بیشتری باید به طور جدی به این موضوع بپردازند که چگونه بازاریابی تأثیرگذار می تواند به آنها کمک کند. این ابزاری است که نه تنها به رشد خود ادامه میدهد بلکه برای همه کسبوکارها با تأثیرگذاران و دنبالکنندگان کوچکتر که بازده سرمایهگذاری بالاتری را تولید میکنند، مقرونبهصرفهتر و قابل دسترستر میشود.

۴. محتوای طبقهبندی شده
در راستای روند بازاریابی دیجیتال، مصرفکنندگان دیگر فقط به اطلاعات عمومی علاقهمند نیستند. آنها می خواهند بدانند که محصول ما دقیقاً چگونه با آنها ارتباط دارد و چگونه مشکل خاص آنها را در کمترین زمان برطرف می کند. اینجاست که محتوای طبقهبندی شده وارد میشود.
با طبقهبندی محتوا در وبسایتها، کسبوکارها به مشتریان اجازه میدهند خودشان موضوع و مرتبطترین محتوا را برای خود انتخاب کنند. به عنوان مثال، وبسایت یک گلفروش ممکن است منوهایی را برای مشتریان خردهفروشی یا عمدهفروشی یا رویدادهای خاص مانند عروسیها یا تشییع جنازه در سایت خود داشته باشد. نه تنها مشتری می تواند به سرعت و به راحتی به اطلاعات صحیح دسترسی پیدا کند، بلکه با اجازه دادن به آنها برای شناسایی مکان مناسب، راحت تر با محصول یا خدمات ارتباط برقرار می کند.
در روند بازاریابی دیجیتال محتوای طبقهبندی شده همچنان در طول سال ۲۰۲۲ بسیار مهم خواهد بود، زیرا مشتریان عجول به سرعت اطلاعات مرتبط با خود را جستجو میکنند. همچنین مزیت دیگر محتوای دسته بندی شده بر SEO است، زیرا Google به شدت از محتوای متناسب با مصرفکنندگان حمایت میکند.

۵. حفظ مشتری و روابط
در روند دیجیتال مارکتینگ، تمرکز بر تجربه کاربر، در آینده برندها به دنبال افزایش حفظ مشتری به منظور به حداکثر رساندن ارزش طول عمر خود (lifetime value) خواهند بود. حفظ مشتریان وفادار نسبت به مشتریان جدید در بلندمدت برای کسبوکارها بسیار سودمندتر و پایدارتر هستند و تجربیات کاربر منعکس کننده این تمرکز بر حفظ آنها است.
مزیت بزرگی از انسان بودن این است که می توانیم بخشی از چیزی را احساس کنیم. هنگامی که مشتریان از یک محصول یا خدمات لذت می برند، و همچنین خدمات مشتری شگفت انگیزی را تجربه می کنند، به احتمال زیاد در مورد آن با دوستان و خانواده صحبت می کنند و به برند وفادار می مانند. پاداش دادن به این برنامه با برنامه های عضویت با مزایای ارزشمند باعث می شود مشتریان احساس کنند که بخشی از “خانواده” برند هستند.
ایجاد این حس در جامعه از طریق گروههای رسانههای اجتماعی و تعامل آنلاین یک راه ارزشمند برای افزودن ارزش طول عمر و حفظ روابط با مشتریان است.

۶. بهینه سازی نرخ تبدیل
مهم ترین روند دیجیتال مارکتینگ، بهینه سازی نرخ تبدیل (conversion rate optimisation) است. اگر وب سایت ما برای تبدیل بهینه نشده باشد، تمام سئو، رسانه های اجتماعی و محتوای شخصی سازی شده بیهوده خواهد بود. نکته اصلی این است که تبدیلها مستقیماً روی سود ما تأثیر میگذارند، بنابراین باید از تجزیه و تحلیل دادهها برای تعیین اینکه چگونه میتوانیم CRO خود را بهتر کنیم، استفاده کنیم.
تست A/B یکی از مؤثرترین راهها برای تعیین اینکه چگونه میتوانیم CRO خود را بهبود ببخشیم، است. “A” کنترل است که شامل صفحه اصلی یا صفحه خرید می شود. «B» همان صفحه است با متغیرهایی مانند فونت، رنگ، فراخوانی برای اقدام یا تصاویر پسزمینه که تغییر کرده است تا ببینیم این موضوع چگونه بر CRO تأثیر میگذارد. ممکن است متوجه شویم که نگاهی تازه به طراحی وب سایت خود و استفاده از یک توسعه دهنده وب حرفه ای می تواند بزرگترین تغییرات را ایجاد کند.
با انجام این آزمایش و استفاده از داده های واقعی برای بررسی CRO وب سایت، بهترین شانس را برای موفقیت در یک بازار آنلاین به کسب و کار خود می دهیم.
جمع بندی
روند دیجیتال مارکتینگ همیشه متحرک است که همگام شدن با آن می تواند طاقت فرسا به نظر برسد. در حالی که اهداف و کمپین های بازاریابی خود را برای سال ۲۰۲۲ آماده می کنیم، به یاد داشته باشیم که روان و انعطاف پذیر باشیم. فضای دیجیتال مارکتینگ می تواند به سرعت تغییر کند. با استفاده از تجزیه و تحلیل مبتنی بر داده های اثبات شده، می توانیم از روند های بازاریابی دیجیتال آتی به نفع خود استفاده کنیم و تبدیل، وفاداری به برند، دیده شدن و حفظ مشتری خود را افزایش دهیم.
مطالب مرتبط:
Top 37 Digital Marketing Trends in 2022: Latest Trends You Must Know
دیدگاهتان را بنویسید