Mosalas Advertising Group

Demo Reel

خانه مشاوره
DEMO REEL

صفحه اصلی / وبلاگ / تجزیه و تحلیل Analysis Of Swot) SWOT)


تجزیه و تحلیل SWOT چیست؟


برای راه اندازی یک کسب و کار موفق، باید به طور منظم فرآیندهای خود را تجزیه و تحلیل کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که تا حد امکان کارآمد عمل می کنیم. تجزیه و تحلیل SWOT (تحلیل سوات)، یک فرآیند برنامه‌ریزی است که به بیزینس کمک می‌کند تا بر چالش‌ها غلبه کند و تعیین می کند که چه چیز جدیدی را دنبال کنیم.

SWOT مخفف نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها است و تجزیه و تحلیل SWOT تکنیکی برای ارزیابی این چهار جنبه از بیزینس است. تجزیه و تحلیل SWOT ابزاری است که می تواند کمک کند تا آنچه را که بیزینس ما در حال حاضر به بهترین شکل انجام می دهد تجزیه و تحلیل کرده و یک استراتژی موفق برای آینده طراحی کنیم.

تجزیه و تحلیل SWOT عوامل داخلی و خارجی و همچنین پتانسیل فعلی و آینده را ارزیابی می کند. مهم ترین کاری که می توانیم انجام دهیم، عوامل را کشف، ثبت و تجزیه و تحلیل کنیم. در این مطلب درباره اینکه سوات چیست، نحوه انجام تجزیه و تحلیل SWOT و در ارتباط با چهارچوب سوات بررسی و صحبت می کنیم.


سوات چیست - گروه تبلیغاتی مثلث
تحلیل SWOT برای ارزیابی موقعیت و توسعه برنامه ریزی بیزینس

تحلیل SWOT چیست؟

تحلیل SWOT چارچوبی است که برای ارزیابی موقعیت رقابتی و توسعه برنامه ریزی استراتژیک بیزینس استفاده می شود. تجزیه و تحلیل سوات برای تسهیل یک نگاه واقع بینانه، مبتنی بر واقعیت و مبتنی بر داده ها به نقاط قوت و ضعف یک سازمان طراحی شده است.

سازمان باید با اجتناب از باورهای از پیش تصور شده و در عوض تمرکز بر زمینه های زندگی واقعی، تجزیه و تحلیل را دقیق نگه دارد. بیزینس ها باید از آن به عنوان یک راهنما و نه لزوما به عنوان یک نسخه ی تجویزی استفاده کنند.


چرا تجزیه و تحلیل SWOT مهم است؟

تجزیه و تحلیل SWOT می تواند کمک کند تا اطلاعات بیزینس خود را به چالش بکشیم و نقاط کور عملکرد خود را کشف کنیم. اگر با دقت و مشارکت از آن استفاده کنیم، می‌تواند بینش جدیدی در مورد موقعیت فعلی کسب‌وکار ارائه دهد و به کمک کند تا دقیقاً استراتژی مناسب را برای هر موقعیتی ایجاد کنیم.

به عنوان مثال، ممکن است به خوبی از برخی از نقاط قوت سازمان خود آگاه باشیم، اما تا زمانی که آنها را در کنار ضعف ها و تهدیدها ثبت نکنیم متوجه نشویم که این نقاط قوت در واقع چقدر غیرقابل اعتماد هستند.

به همین ترتیب، احتمالاً نگرانی‌های معقولی در مورد برخی از ضعف‌های کسب‌وکار خود داریم، اما با بررسی سیستماتیک تجزیه و تحلیل، می‌توانیم فرصتی را بیابیم که قبلاً نادیده گرفته شده بود و می‌تواند فرصتی مفیدی برایمان باشد.


تجزیه و تحلیل نقاط کلیدی را نشان می‌دهد که بیزینس ما در آن عملکرد بهینه ای دارد - گروه تبلیغاتی مثلث
تجزیه و تحلیل نقاط کلیدی را نشان می‌دهد

چه زمانی باید تجزیه و تحلیل SWOT را انجام دهید؟

می توانیم قبل از اینکه به انجامِ هر نوع اقدام شرکتی متعهد شویم، از تجزیه و تحلیل SWOT استفاده کنیم، خواه در حال بررسی ابتکارات جدید، اصلاح سیاست های داخلی، در نظر گرفتن فرصت هایی برای تغییر بنیادی یا تغییر یک برنامه در میانه راه اجرای آن باشیم. گاهی اوقات عاقلانه است که یک تجزیه و تحلیل کلی سوات را فقط برای بررسی چشم انداز فعلی کسب و کار خود انجام دهیم تا بتوانیم در صورت نیاز عملیات تجاری را بهبود ببخشیم. تجزیه و تحلیل می تواند نقاط کلیدی را نشان دهد که بیزینس ما در آن عملکرد بهینه ای دارد و همچنین اینکه کدام عملیات ها نیاز به تعدیل دارند.

این اشتباه را مرتکب نشوید که به طور بی قاعده در مورد فعالیت های تجاری خود فکر کنید، به این امید که همه آنها به طور منسجم با هم جمع شوند. با صرف زمان برای جمع آوری یک تجزیه و تحلیل رسمی SWOT، می توانید تصویر کامل کسب و کار خود را ببینید. از آنجا، می توانید راه هایی را برای بهبود یا حذف نقاط ضعف بیزینس خود کشف کنید و بر نقاط قوت آن سرمایه گذاری کنید.

در حالی که صاحبان کسب و کار باید از تجزیه و تحلیل SWOT بهره ببرند، مفید است که سایر اعضای تیم را در این فرآیند بگنجانند. از اعضای مختلف تیم نظر بخواهیم و آشکارا در مورد هر کمکی که انجام شده است صحبت کنیم. دانش جمعی تیم به ما این امکان را می دهد که کسب و کار خود را از همه طرف به اندازه کافی تجزیه و تحلیل کنیم.


نقاط قوت بخشی جدایی ناپذیر از سازمان ما هستند - گروه تبلیغاتی مثلث
نقاط قوت بخشی جدایی ناپذیر از سازمان است

نقاط قوت (STRENGTHS)

نقاط قوت چیزهایی هستند که بیزینس ما به‌ خوبی یا به نحوی از رقبا متمایز می‌کند. به مزایای سازمان خود نسبت به سایر سازمان ها فکر کنیم این موارد ممکن است انگیزه کارکنان ما، دسترسی به موارد خاص یا مجموعه ای قوی از فرآیندهای تولید باشد.

نقاط قوت توصیف می کند که یک سازمان در چه چیزی برتر است و چه چیزی آن را از رقبا جدا می کند: یک برند قوی، پایگاه مشتری وفادار، یک ترازنامه قوی، فناوری منحصر به فرد و غیره.

نقاط قوت بخشی جدایی ناپذیر از سازمان ما هستند، بنابراین به این فکر کنیم که چه چیزی باعث “تقویت” آن می شود. چه کاری را بهتر از هر کس دیگری انجام می دهیم؟ چه ارزش هایی کسب و کار ما را هدایت می کند؟ چه منابع منحصربه‌فرد یا کم‌هزینه‌ای را می‌توانیم استفاده کنیم که دیگران نمی‌توانند از آن استفاده کنند؟ پیشنهاد فروش منحصر به فردِ (USP) سازمان خود را شناسایی و تجزیه و تحلیل کنیم و آن را به بخش نقاط قوت اضافه کنیم.

سپس دیدگاه خود را عوض کنیم و از خود بپرسیم که رقبا چه چیزی را به عنوان نقاط قوت ما می بینند. چه عواملی به این معنی است که ما از آنها فروش بهتری داریم؟

به یاد داشته باشیم، هر جنبه ای از سازمان تنها زمانی نقطه قوت است که مزیت آشکاری برای ما به ارمغان آورد. به عنوان مثال، اگر همه رقبای ما محصولات باکیفیت ارائه می کنند، پس فرآیندِ تولیدِ با کیفیتِ بالا، نقطه قوت بازار ما نیست: این یک ضرورت است.


جمع آوری اطلاعات مورد نیاز برای تجزیه و تحلیل سوات - گروه تبلیغاتی مثلث
جمع آوری اطلاعات مورد نیاز برای تجزیه و تحلیل سوات

نقاط ضعف (WEAKNESSES)

نقاط ضعف، مانند نقاط قوت، ویژگی های ذاتی سازمان ما هستند، بنابراین روی افراد، منابع، سیستم ها و رویه های خود تمرکز کنیم. به این فکر کنیم که چه چیزهایی را می‌توانیم بهبود بخشیم، و از چه شیوه‌هایی باید اجتناب کنیم.

یک بار دیگر تصور کنیم (یا دریابیم) سایر افراد در بازار ما را چگونه می بینند. آیا آنها متوجه نقاط ضعفی می‌شوند که ما نسبت به آن‌ها ناآگاه هستیم؟ وقت بگذاریم و بررسی کنیم که چگونه و چرا رقبای بهتر از ما عمل می کنند و چه چیزی کم داریم؟

تجزیه و تحلیل SWOT (سوات) تنها زمانی ارزشمند خواهد بود که تمام اطلاعات مورد نیاز خود را جمع آوری کنیم. بنابراین، بهتر است در حال حاضر واقع بین باشیم و در اسرع وقت با حقایق ناخوشایند روبرو شویم.


فرصت ها (OPPORTUNITIES)

فرصت ها، شانس هایی برای وقوعِ اتفاقات مثبت هستند، اما خودمان باید آنها را برای خودمان رقم بزنیم!

آنها معمولاً از موقعیت‌های خارج از سازمان ناشی می‌شوند و نیازمند توجه به آنچه ممکن است در آینده رخ دهد، دارند. آنها ممکن است به عنوان پیشرفت هایی در بازاری که ما در آن خدمت می کنیم یا در فناوری مورد استفاده ما ایجاد شوند. توانایی شناسایی و بهره برداری از فرصت ها می تواند تفاوت بزرگی در توانایی سازمان ما برای رقابت و رهبری بازار ایجاد کند.

به فرصت های خوبی فکر کنیم که می توانیم بلافاصله از آنها استفاده کنیم. اینها نیازی به تغییر بازی ندارند حتی مزایای کوچک نیز می تواند رقابت پذیری سازمان ما را افزایش دهد. از چه روندهای جالب بازار، بزرگ یا کوچک اطلاع دارید که می تواند تأثیر بگذارد؟

همچنین باید مراقب تغییرات در سیاست های دولتی مرتبط با رشته و حوزه کاری خود باشیم و تغییرات در الگوهای اجتماعی، مشخصات جمعیت و سبک زندگی همگی می توانند فرصت های جالبی را ایجاد کنند.


swot - گروه تبلیغاتی مثلث
همیشه رقبای را زیر نظر داشته باشیم

تهدیدها (THREATS)

تهدیدها شامل هر چیزی است که می‌تواند از بیرون بر کسب‌وکار تأثیر منفی بگذارد، مانند مشکلات زنجیره تأمین، تغییر نیازهای بازار، یا کمبود نیرو. پیش‌بینی تهدیدها و اقدام علیه آن‌ها قبل از اینکه قربانی آن‌ها و توقف در رشد خود شویم، حیاتی است.

به موانعی که در راه رساندن محصول خود به بازار و فروش با آن مواجه هستیم فکر کنیم. ممکن است متوجه شویم که استانداردهای کیفیت یا مشخصات محصولات ما در حال تغییر است و اگر می‌خواهیم پیشرو بمانیم، باید آن محصولات را تغییر دهیم. تکنولوژیِ در حال تکامل، یک تهدید همیشه حاضر و همچنین یک فرصت است!

همیشه در نظر داشته باشیم که رقبای ما چه کاری انجام می دهند و آیا باید تاکید بیزینس خود را برای رویارویی با چالش تغییر دهیم یا خیر. اما باید بدانیم کاری که آنها انجام می دهند ممکن است برای ما کار درستی نباشد بنابراین از کپی کردن آن کارها بدون اینکه بدانیم چگونه موقعیت ما را بهبود می بخشد خودداری کنیم.

مطمئن شویم که آیا سازمان به ویژه در معرض چالش های خارجی است یا خیر. آیا به عنوان مثال، بدهی های زیادی یا مشکلات جریان نقدی داریم که می تواند ما را در برابر تغییرات کوچک حتی در بازار آسیب پذیر کند؟ این همان تهدیدی است که می تواند به کسب و کار‌مان آسیب جدی وارد کند، پس هوشیار باشیم.

جمع بندی

تجزیه و تحلیل سوات به شما کمک می کند تا نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدات سازمان خود را شناسایی کنید. این شما را راهنمایی می کند تا بر روی کارهایی که به خوبی انجام می دهید بسازید، آنچه را که کمبود دارید برطرف کنید، فرصت های جدید را به دست آورید و خطرات را به حداقل برسانید.

قبل از تصمیم گیری در مورد هر استراتژی جدید، برای ارزیابی موقعیت سازمان خود از یک تحلیل سوات (SWOT) استفاده کنید. از ماتریس SWOT برای تحریک تحقیقات خود و ثبت ایده های خود استفاده کنید. از تهیه لیست های بزرگ از پیشنهادات خودداری کنید. تا جایی که می توانید دقیق باشید و در مورد نقاط ضعف خود صادق باشید. واقع بین و سخت گیر باشید.

ایده های خود را هرس کرده و اولویت بندی کنید تا زمان و هزینه خود را بر روی مهم ترین و تاثیرگذارترین اقدامات و راه حل ها متمرکز کنید. استفاده از SWOT را با ابزارهای دیگر تکمیل کنید. ببینید چه چیزی خوب کار می کند و چه چیزی خوب نیست و از خود بپرسید به کجا می خواهید بروید، چگونه ممکن است به آنجا برسید و چه چیزی ممکن است مانع شما شود.

مطالب مرتبط:

Strength, Weakness, Opportunity, and Threat (SWOT) Analysis

مشاهده نظرها +
بستن نظرها -

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جدیدترین مطالب وبلاگ
۸:۰۰ ق.ظ

تفاوت بازاریابی و فروش

blog تفاوت بازاریابی و فروش چیست؟ مقایسه فروش و مارکتینگ اگرچه بسیاری از مردم از اصطلاحات فروش و بازاریابی به جای یکدیگر استفاده می کنند، تفاوت....

تفاوت بازاریابی و فروش

blog تفاوت بازاریابی و فروش چیست؟ مقایسه فروش و مارکتینگ اگرچه بسیاری از مردم از اصطلاحات فروش و بازاریابی به جای یکدیگر استفاده می کنند، تفاوت ظریفی بین این دو وجود دارد. هر دو عملکرد قصد دارند درآمد کسب و کار را افزایش دهند، اما روشی که آنها برای انجام این کار تلاش می کنند متفاوت....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

برندسازی دیجیتالی (Digital Branding)

blog برندینگ دیجیتالی چیست؟ چه بخواهیم و چه نخواهیم، ​​اینترنت نه تنها به ابزاری مفید برای مشاغل و افراد تبدیل شده است، بلکه به یکی از....

برندسازی دیجیتالی (Digital Branding)

blog برندینگ دیجیتالی چیست؟ چه بخواهیم و چه نخواهیم، ​​اینترنت نه تنها به ابزاری مفید برای مشاغل و افراد تبدیل شده است، بلکه به یکی از ضروریات زندگی روزمره هم تبدیل شده است. بسیاری از مردم در طول روزهای هفته بیشتر زمان خود را به صورت آنلاین سپری می کنند و اینترنت بدون شک مکانی برای....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

تبلیغات برند چیست؟ (?What is brand advertising)

blog تبلیغات برند چیست و چگونه کمپین برندینگ را شروع کنیم؟ در بازار رقابتی، به ندرت داشتن یک محصول یا خدمات خوب کافی است. علاوه بر....

تبلیغات برند چیست؟ (?What is brand advertising)

blog تبلیغات برند چیست و چگونه کمپین برندینگ را شروع کنیم؟ در بازار رقابتی، به ندرت داشتن یک محصول یا خدمات خوب کافی است. علاوه بر این، اغلب تبلیغات صرف این کالاها برای ایجاد روابط پایدار با مشتریان کافی نیست. ایجاد هویت برند قوی و استفاده از تبلیغات برند، کلید ایجاد چنین اعتماد و دستیابی به....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

اهمیت برندینگ (The Importance Of Branding)

blog اهمیت برندینگ (اهمیت برندسازی) چیست؟ در جواب به این که اهمیت برندینگ در چه چیزی است، باید گفت که، اهمیت برندسازی مهم است زیرا نه....

اهمیت برندینگ (The Importance Of Branding)

blog اهمیت برندینگ (اهمیت برندسازی) چیست؟ در جواب به این که اهمیت برندینگ در چه چیزی است، باید گفت که، اهمیت برندسازی مهم است زیرا نه تنها چیزی است که تاثیر به یاد ماندنی را در مصرف کنندگان ایجاد می کند، بلکه به مشتریان و مخاطبان اجازه می دهد تا بدانند که از بیزینس چه انتظاری....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

مراحل برند سازی (Branding Stages)

blog ۶ گام از مراحل برند سازی به دلیل رقابتی که بین بیزینس ها وجود دارد برای متفاوت بودن از بقیه، بیزینس باید منحصر به فرد....

مراحل برند سازی (Branding Stages)

blog ۶ گام از مراحل برند سازی به دلیل رقابتی که بین بیزینس ها وجود دارد برای متفاوت بودن از بقیه، بیزینس باید منحصر به فرد و قابل تشخیص توسط مشتریان باشد. برند قوی چیزی است که پشت هر محصول موفق قرار می گیرد. نظرسنجی جهانی نوآوری محصولات جدید نیلسن کشف کرد که تقریباً ۵۹٪ از....
۸:۰۰ ق.ظ