
برندینگ دیجیتالی چیست؟
چه بخواهیم و چه نخواهیم، اینترنت نه تنها به ابزاری مفید برای مشاغل و افراد تبدیل شده است، بلکه به یکی از ضروریات زندگی روزمره هم تبدیل شده است. بسیاری از مردم در طول روزهای هفته بیشتر زمان خود را به صورت آنلاین سپری می کنند و اینترنت بدون شک مکانی برای اطلاعات در مورد هر چیزی است. برای کسبوکارهایی که از اینترنت برای توسعه برند دیجیتالی استفاده میکنند، این یک چیز عالی است، اما بسیاری از شرکتها در طیف گستردهای از صنایع هنوز از فضای دیجیتال برای برندینگ دیجیتال استفاده نمی کنند.
اهمیت برند دیجیتال به اوج خود رسیده است زیرا زندگی ما هر روز بیشتر با رایانه ها و دنیای دیجیتال درآمیخته می شود. بر اساس گزارش روندهای بازاریابی جهانی ۲۰۲۱، ۶۸ درصد از برند ها در هشت کشور مختلف بیان کرده اند که حیاتی ترین عملکرد برای ادامه رشد، ادغام فناوری دیجیتال در مدل های تجاری موجود آنهاست. واضح است که تأثیر فناوری دیجیتال تأثیر بسیار زیادی بر مشاغل در سراسر جهان داشته است، تا جایی که بدون ادغام فناوری دیجیتال تقریباً غیرممکن است که یک تجارت موفق داشته باشید.

در ادامه به بررسی موضوعات زیر می پردازیم:
- تعریف برندسازی و تفاوت آن با بازاریابی
- در مورد اینکه برندسازی دیجیتال چیست و چرا اهمیت دارد
- نگاهی عمیق به عناصر حیاتی برای برندسازی دیجیتال موفق
برندینگ چیست؟
در ابتدایی ترین اصطلاح، برندسازی پیام و قولی است که به مشتریان و مخاطبان خود می دهیم. این نه تنها شامل نام، لوگو و زیبایی است بلکه شامل پیام، هویت و صدا نیز می شود. برندسازی نه تنها نمای کلی کسب و کار ما است، بلکه احساس قابل لمسی است که به مشتریان خود ارائه می دهیم.

تفاوت برندسازی دیجیتال و بازاریابی دیجیتال
ممکن است گاها بشنوید که برندسازی و بازاریابی به جای یکدیگر استفاده می شوند، اما در واقع کارکردها و عناصر بسیار متفاوتی دارند. شما می توانید بازاریابی را به عنوان اقداماتی در نظر بگیرید که برای آوردن مشتریان به کسب و کار خود و تبدیل آن اقدامات به فروش انجام می دهید. از سوی دیگر، برندسازی شامل فرآیندهای داخلی است که کسبوکار شما انجام میدهد تا مشخص کند کسبوکار شما دقیقاً چه چیزی است و چه معنایی برای مشتری خواهد داشت.
یک راه خوب برای فکر کردن به این تفاوت این است که بازاریابی چیزی است که مشتریان را به خرید سوق می دهد، اما برند چیزی است که آنها را به بازگشت باز می دارد. زمانی که برندسازی به طور موثر انجام شود، آگاهی، شناخت و وفاداری پایدار بین ما و مشتریانمان ایجاد می کند.
استراتژی برندسازی دیجیتال چیست؟
برندسازی دیجیتال برای جذب مخاطب آنلاین کار می کند، نه فقط فروش آنلاین (که هدف دیجیتال مارکتینگ است). ما باید برندسازی دیجیتال را راهی برای تعامل و ارتباط با مخاطبان خود بدون ملاقات حضوری یا در ویترین فروشگاه در نظر بگیریم.
برندسازی دیجیتال شامل مولفههای مختلفی است که برخی از آنها ارتباط نزدیکی با استراتژی بازاریابی دیجیتال دارند و برخی دیگر بیشتر بر روی ساختن هویت ملموس برند متمرکز هستند.
برخی از عناصر برندسازی دیجیتال شامل پیامرسانی آنلاین برند، لوگوی دیجیتالی، سئو، تعامل در رسانههای اجتماعی و موارد دیگر است.

تاریخچه برندسازی دیجیتال
قبل از برندسازی دیجیتال، برندسازی بیشتر با تبلیغات چاپی و به ویژه تبلیغات دهان به دهان مرتبط بود. قبل از عصر اینترنت، راه هایی که شرکت ها می توانستند برند خود را توسعه دهند بسیار محدودتر از امروز بود. اکنون، اینترنت، رسانههای اجتماعی و سایر فناوریهای دیجیتال، کانالهای بیشتری را برای فرصتهای بالقوه برندسازی ایجاد میکنند.
چرا برندسازی دیجیتال مهم است؟
سوال رایج دیگر این است که چرا برندسازی دیجیتال مهم است؟ پاسخ این سوال دلایل متعددی دارد. اولا، به ایجاد روابط با مشتریانی کمک می کند که در غیر این صورت نمی توانیم به آنها دسترسی پیدا کنیم. به عنوان مثال، یک فروشگاه پوشاک درکوچه پس کوچه ها بدون حضور آنلاین نمیتواند توجه مشتری را به خود جلب کند و افزایش فروش داشته باشد. نه تنها برند دیجیتال همراه با دیجیتال مارکتینگ به افزایش فروش کمک می کند بلکه روابط پایداری با مشتریان ایجاد می کند.
برندینگ دیجیتال به ما امکان می دهد همان کارهایی را انجام دهیم که برندسازی سنتی اجازه می دهد، فقط در مقیاسی بسیار بزرگتر. با استفاده از کانال های دیجیتال، می توانید وفاداری را در بین مشتریان در سراسر جهان ایجاد کنیم. این روابط و آن وفاداری زمانی شروع می شود که ما به طور موفقیت آمیز و به طور موثر مأموریت ها و ارزش های برند خود را به صورت آنلاین به اشتراک بگذاریم.

۸ عنصر برندسازی دیجیتال موفق
برندینگ دیجیتال سنگ بنای بازاریابی مدرن است، اما در چشم انداز دیجیتالی همیشه در حال تغییر، فرصت های جدید برای برندسازی دیجیتال به طور مداوم در حال ظهور است. برند باید همیشه به روز بماند و از آن برای انتقال پیام و فرصت های جدید استفاده کنیم. برخی از انواع آزمایش شده و واقعی از عناصر برای برندسازی دیجیتال وجود دارد که به شرح زیر است:
- پیام برند
- لوگو
- سایت اینترنتی
- سئو
- بازاریابی محتوا
- رسانه های اجتماعی
- اینفلوئنسر مارکتینگ
- تبلیغات دیجیتال پولی
پیام برند
چه در حال ساختن یک برند جدید از پایه باشیم، چه در حال گذراندن فرآیند برندسازی مجدد (ریبرندیگ)، یا صرفاً برند خود را برای فضاهای دیجیتالی تطبیق دهیم، پیام رسانی کلیدی است. پیام برند شامل بیانیه ماموریت و همچنین ارزش پیشنهادی است. بیانیه ماموریت مشخص می کند که بیزینس ما چیست، در حالی که ارزش پیشنهادی را هم توضیح می دهد.
از دیدگاه مشتری یا مخاطبان بیزینس چه ارزشی را برای مصرف کنندگان به ارمغان می آورد. حتی اگر این موارد به صراحت در وب سایت بیان نشود (اگرچه مطمئناً باید در نظر گرفته شود)، ضروری است که این اظهارات را در قسمت درباره ما وب سایت بنویسیم.

لوگو
بسیاری از برندهای بزرگ لوگو و احساس کلی برند خود را به طور کلی تغییر داده اند تا برای پلتفرم های دیجیتال بهینه شود.
در سال ۲۰۲۰، خودروساز آلمانی BMW برای اولین بار پس از ۲۳ سال، لوگوی خود را تغییر داد برای آنکه نیاز به ظاهر دیجیتال داشت. توسعه لوگوی جدید می تواند به ما فرصتی بدهد تا با روندهای فعلی طراحی بازی کنیم و لوگو تاثیر گذاری رو انتخاب کنیم و برای اینکار باید به هویت برند خود پایبند باشیم.
وب سایت
وب سایت مهمترین بخش استراتژی بازاریابی دیجیتال است. وب سایت مکانی است که مردم برای خرید محصولات، خدمات، مطالعه در مورد کسب و کار، دریافت اطلاعات تماس و اساساً برای یافتن همه چیزهایی که ممکن است در مورد یک کسب و کار نیاز داشته باشند، به آنجا رجوع می کنند به همین دلیل بسیار مهم است که وب سایت با در نظر گرفتن سلیقه مخاطب طراحی شود.
مهم است که وب سایت، برند بیزینس را تجسم کند و علاوه براینکه وب سایت باید خوب به نظر برسد، باید عملکرد خوبی هم داشته باشد و تمام تلاش خود را برای جذب سرنخ ها و کسب و کار جدید انجام دهد. یک وب سایت موفق باید احساسی را در کسی که به آن نگاه می کند از طریق برندینگ دیجیتال حفظ و القا کند.
سئو
بهینه سازی موتورهای جستجو یا سئو، جزء مهمی از استراتژی دیجیتال هر برند است. سئو به فرآیند افزایش بازدید سایت و ترافیک عمومی وب از موتورهای جستجو اشاره دارد.
بازاریابی محتوا
وقتی صحبت از محتوا است، چیزهای بیشتری در مورد اهمیت بازاریابی محتوا برای برند وجود دارد. نمونه هایی از بازاریابی محتوا عبارتند از:
- پست های وبلاگ
- اینفوگرافیک
- پادکست ها
- فیلم های
تولید محتوا به ثبات اعتبار برند در صنعت کمک می کند.
رسانه های اجتماعی
حضور قوی در رسانههای اجتماعی به انتقال ماموریت و ارزشها به سایرین در پلتفرم کمک میکند بهویژه مشتریان فعلی و مخاطبان هدف.
رسانههای اجتماعی یک راه فوقالعاده برای نشان دادن یک برند دیجیتال در مقابل مشتریان است، البته اگر به روشی مؤثر استفاده شود. اما اگر به درستی انجام نشود، میتواند باعث اتلاف وقت، پول و منابع شود.
ما قبلاً در مورد اهمیت ایجاد صدای و هویت برند صحبت کرده ایم و رسانه های اجتماعی مکان مناسبی برای تمرین و کشف این مفهوم است. شما این هویت را نه تنها از طریق محتوایی که ایجاد میکنید و به اشتراک میگذارید، بلکه از طریق زیرنویسها، زمان و دفعات پستهای خود و همچنین نحوه ارتباط مستقیم شما با مصرفکنندگان به اشتراک میگذارید.
اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر مارکتینگ که ارتباط نزدیکی با بازاریابی رسانه های اجتماعی دارد، یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ است که به سرعت در حال افزایش محبوبیت است. اینفلوئنسر مارکتینگ میتواند برای برند بسیار سودمند باشد و هم از نظر ایجاد فروش و هم تاکید بر هویت برند تاثیر گذار باشد. وقتی یک اینفلوئنسر محصول یا خدماتی را تایید میکند، در حال ارتباط تبادل ارزش ها با یک دیگر هستند.
تبلیغات دیجیتال پولی
تبلیغات دیجیتال پولی یک روش بازاریابی است که در آن بیزینس ها به آن پلتفرم برای مثال گوگل برای هر بار کلیک کردن یا مشاهده آگهیهایشان در نتیجه جستجو، در وبسایت، در رسانههای اجتماعی یا در یک پلت فرم دیجیتال متفرقه، به آن پرداخت میکنند. با این رویکرد، اساساً میتوانیم توجه ایجاد کنیم و برای آن هزینه ای پرداخت کنیم بصورت ارگانیک که در نتیجه آن می توان فرصتی برای نشان دادن خود به مخاطبان را ایجاد کرد.
مطالب مرتبط:
What Is Digital Branding? – Definition, Strategies, Examples
دیدگاهتان را بنویسید