Mosalas Advertising Group

Demo Reel

خانه مشاوره
DEMO REEL

صفحه اصلی / وبلاگ / برنامه بازاریابی (Marketing Plan)


برنامه بازاریابی یا طرح بازاریابی چیست؟


برنامه بازاریابی یک سند عملیاتی است که استراتژی تبلیغاتی را ترسیم می کند و یک سازمان برای بوجود آوردن مشتریان هدف و دستیابی به بازار هدف خود اجرا می کند. یک طرح بازاریابی، کمپین‌های ارتباطی و روابط عمومی را که در یک دوره انجام می‌شود، از جمله اینکه چگونه بیزینس تأثیر این روابط را اندازه‌گیری می‌کند را توضیح می‌دهد. کارکردها و اجزای یک طرح بازاریابی شامل موارد زیر است:

  • تحقیقات بازار برای حمایت از تصمیمات قیمت گذاری و تازه وارد شدن به بازار.
  • پیام های سفارشی که مناطق جمعیتی و جغرافیایی خاصی را هدف قرار می دهد.
  • انتخاب پلتفرم برای ارتقای محصول و خدمات: دیجیتالی، رادیویی، اینترنتی، مجلات تجاری و ترکیبی از این پلتفرم ها برای هر کمپین.
  • معیارهایی که نتایج تلاش های بازاریابی و جدول زمانی گزارش آن ها را اندازه گیری می کند.

یک طرح بازاریابی بر اساس استراتژی بازاریابی کلی یک بیزینس است.


برنامه بازاریابی بر اساس یک چارچوب استراتژیک فراگیر توسعه می یابد - گروه تبلیغاتی مثلث
برنامه بازاریابی بر اساس چارچوب استراتژیک توسعه می‌یابد

درک برنامه‌های بازاریابی


اصطلاحات برنامه بازاریابی و استراتژی بازاریابی اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند زیرا یک برنامه بازاریابی بر اساس یک چارچوب استراتژیک فراگیر توسعه می یابد. در برخی موارد، استراتژی و برنامه ممکن است در یک سند گنجانده شود، به ویژه برای بیزینس‌­های کوچکتر که ممکن است تنها یک یا دو کمپین بزرگ را در یک سال اجرا کنند. این طرح، فعالیت های بازاریابی را به صورت ماهانه، سه ماهه یا سالانه مشخص می کند در حالی که استراتژی بازاریابی ارزش پیشنهادی کلی را مشخص می کند.


چگونه یک برنامه بازاریابی ایجاد کنیم


یک طرح بازاریابی ارزش پیشنهادی یک کسب و کار را در نظر می­گیرد. ارزش پیشنهادی وعده کلی ارزشی است که باید به مشتری تحویل داده شود و بیانیه ای است که در جلو و مرکز وب سایت بیزینس یا هر گونه مواد برندسازی ظاهر می شود.

ارزش پیشنهادی باید بیان کند که چگونه یک محصول یا برند مشکل مشتری را حل می کند، مزایای آن محصول یا برند را نام ببرد و اینکه چرا مشتری باید محصول یا خدمات را از این بیزینس و نه از بیزینس دیگری خریداری کند را توضیح دهد. طرح بازاریابی بر اساس این ارزش پیشنهادی در اختیار مشتری قرار می­گیرد.


طرح بازاریابی، بازار هدف یک محصول یا برند را مشخص می کند - گروه تبلیغاتی مثلث
بازار هدف توسط طرح بازاریابی مشخص می‌شود

واقعیت صریح


موثرترین تکنیک های دیجیتال مارکتینگ در سال ۲۰۲۰ از نظر بازاریابان، بازاریابی محتوایی و اتوماسیون بازاریابی است.

طرح بازاریابی، بازار هدف یک محصول یا برند را مشخص می کند. تحقیقات بازار اغلب مبنای تصمیمات بازار هدف و کانال بازاریابی است. به عنوان مثال، اینکه آیا بیزینس در رادیو، رسانه های اجتماعی، از طریق تبلیغات آنلاین یا در تلویزیون منطقه ای تبلیغ می کند.

طرح بازاریابی شامل منطق این تصمیمات است. این طرح باید بر ایجاد، زمان‌بندی، و قرار دادن کمپین‌های خاص متمرکز باشد و شامل معیارهایی باشد که نتایج تلاش‌های بازاریابی را اندازه‌گیری می‌کند.


نحوه اجرای طرح بازاریابی


یک طرح بازاریابی را می توان در هر نقطه بر اساس نتایج حاصل از پیاده­ سازی معیارها تنظیم کرد. برای مثال، اگر تبلیغات دیجیتالی بهتر از حد انتظار عمل می‌کنند، می‌توان بودجه یک کمپین را برای تأمین بودجه یک پلتفرم با عملکرد بالاتر تنظیم کرد یا بیزینس می‌تواند بودجه جدیدی را به این کار اختصاص دهد. چالش پیش روی روسای بازاریابی این است که اطمینان حاصل کنند که هر پلتفرم زمان کافی برای نشان دادن نتایج دارد.

بدون معیارهای استاندارد و صحیح جهت ارزیابی کردن تأثیر تلاش‌های توسعه و بازاریابی، یک سازمان نمی‌داند کدام کمپین‌ها را تکرار کند و کدام‌ها را کنار بگذارد. حفظ ابتکارات ناکارآمد هزینه های بازاریابی را به شکلی غیر ضروری افزایش می دهد.

بازاریابی دیجیتال نتایج را تقریباً در زمان واقعی نشان می دهد، در حالی که تبلیغات تلویزیونی برای تحقق هر سطحی از نفوذ در بازار نیاز به چرخش دارند. در مدل آمیخته بازاریابی سنتی، یک طرح بازاریابی تحت دسته «پروموشن» قرار می گیرد که یکی از این چهارP است[۱]، اصطلاحی که نیل بوردن برای توصیف بازاریابی ترکیبی ابداع کرده است و شامل : محصول، قیمت، تبلیغ و مکان می باشد.


طرح کسب و کار یک نقشه راه برای یک کسب و کار است - گروه تبلیغاتی مثلث
طرح کسب و کار نقشه راه یک بیزینس است

طرح بازاریابی در مقابل طرح کسب و کار (بیزینس پلن)

یک طرح کسب و کار به جزئیات نحوه عملکرد و وظایف یک کسب و کار در کلیت آن می پردازد. طرح کسب و کار یک نقشه راه برای یک کسب و کار است. این طرح شامل اهداف، ماموریت ها، ارزش ها، مسائل مالی و استراتژی هایی است که کسب و کار در عملیات روزمره و دستیابی به اهداف خود از آنها استفاده می کند.

یک طرح کسب و کار شامل یک خلاصه اجرایی، محصولات و خدمات فروخته شده، تجزیه و تحلیل بازاریابی، استراتژی بازاریابی، برنامه ریزی مالی و بودجه خواهد بود.

همانطور که گفته شد، یک طرح تجاری یا بیزینس پلن شامل یک طرح بازاریابی است که بر ایجاد یک استراتژی بازاریابی در مورد چگونگی آگاهی مردم از محصول یا خدمات بیزینس، نحوه دستیابی به بازار هدف و ایجاد فروش تمرکز دارد.


نمونه ای از طرح بازاریابی


جان (John) یک ایده تجاری جدید ارائه کرد که به اعتقاد او یک پیشنهاد ویژه در بازار است. او تصمیم می‌­گیرد یک کسب و کار راه اندازی کند و اولین گام او ایجاد یک طرح تجاری یا طرح کسب و کار است که تمام مقاصد، اهداف، ارزش ها، مشکلات و امور مالی بیزینسش را مشخص می کند.

جان می تواند سرمایه کافی از دوستان و خانواده خود برای شروع کار جمع آوری کند، چند کارمند را استخدام کند و در نهایت محصول خود را ایجاد کند. او اکنون باید شروع به فروش محصول خود کند و فروش داشته باشد تا بیزینس خود را ادامه دهد.

برای رسیدن به این هدف، جان با کمک یک شرکت بازاریابی، یک برنامه بازاریابی ایجاد می کند. طرح بازاریابی شامل تحقیقات بازار است که به جزئیات بازار هدف محصول جان می پردازد که شامل مردانی هست که به تازگی بازنشسته شده اند.


هنگامی که طرح بازاریابی اجرا شد، تیم بازاریابی چگونگی تبدیل تلاش ها به فروش را تجزیه و تحلیل می کند - گروه تبلیغات مثلث
تیم بازاریابی تجزیه و تحلیل تبدیل تلاش‌ها به فروش را می‌کتد

سپس برنامه بازاریابی بهترین روش‌ها را برای دستیابی به این بازار هدف ارائه می‌کند. بر اساس تحقیقات بازاری که انجام شد، برنامه بازاریابی روی رادیو و تلویزیون تاکید می کند که برخلاف رسانه های اجتماعی، مردان بازنشسته و مسن تر از رسانه های اجتماعی کمتر از رسانه های سنتی استفاده می کنند.

تبلیغات متناسب با بازار هدف طراحی می شوند و نشان می‌دهند که محصول جان چه سودی برای زندگی آن‌ها خواهد داشت، به ویژه در مقایسه با جایگزین‌های داخل بازار. هنگامی که طرح بازاریابی اجرا شد، تیم بازاریابی چگونگی تبدیل تلاش ها به فروش را تجزیه و تحلیل می کند.


خلاصه اجرایی در یک برنامه بازاریابی چیست؟


خلاصه اجرایی در یک طرح بازاریابی یک نمای کلی از تمام طرح بازاریابی ارائه می دهد. خلاصه اجرایی شامل یافته های کلیدی در تحقیقات بازار، اهداف بیزینس، اهداف بازاریابی، مروری بر روندهای بازاریابی، شرح محصول یا خدمات در حال بازاریابی، اطلاعات در مورد بازار هدف، و نحوه برنامه ریزی مالی برای برنامه­‌ی بازاریابی است.


استراتژی بازاریابی از بالا به پایین چیست؟


استراتژی بازاریابی از بالا به پایین یک استراتژی بازاریابی سنتی است اینجاست که یک کسب‌وکار تعیین می‌کند که باید به چه کسی و چگونه بفروشد و اساسا مشتری‌ها تا حد زیادی تاثیر پذیر هستند و به محض شنیدن آگهی تشویق می‌شود تا اقدامی انجام دهند. به عنوان مثال، یک استراتژی بازاریابی از بالا به پایین شامل تبلیغات در رادیو یا تلویزیون می شود. استراتژی های بازاریابی از بالا به پایین معمولا توسط مدیران یک بیزینس تعیین می شود. معمولاً شامل آنچه یک بیزینس می خواهد انجام دهد و سپس تعیین راهی برای انجام آن است.


 استراتژی بازاریابی از پایین به بالا  - گروه تبلیغات مثلث
استراتژی بازاریابی از پایین به بالا

استراتژی بازاریابی از پایین به بالا چیست؟


یک استراتژی بازاریابی از پایین به بالا بر کشف یک استراتژی قابل اجرا و سپس ایجاد آن تمرکز دارد تا یک کمپین تبلیغاتی تاثیرگذار بوجود آورد. مصرف کننده امروزی می خواهد با یک محصول یا خدمات به شیوه ای معنادار ارتباط برقرار کند و یک استراتژی بازاریابی از پایین به بالا برای این امر مناسب تر است. یک استراتژی بازاریابی از پایین به بالا باید بر بازار هدف و چگونگی ایجاد ارزش بهتر برای آنها تمرکز می­ کند.


حرف آخر


طرح بازاریابی استراتژی تبلیغاتی است که یک کسب و کار برای فروش محصول یا خدمات خود اجرا می کند. طرح بازاریابی به تعیین اینکه بازار هدف چه کسی است، بهترین راه برای دستیابی به آنها چیست، محصول یا خدمات با چه قیمتی باید فروخته شود و بیزینس چگونه تلاش های خود را می سنجد، کمک می کند.

نظارت مداوم و تنظیم برنامه بازار بخش مهمی از اداره یک بیزینس است زیرا نشان می دهد بهترین و بدترین راه برای ایجاد فروش کدام است. بدون یک برنامه بازاریابی موفق، یک کسب و کار ممکن است نتواند برای مدت طولانی به فعالیت خود ادامه دهد.


[۱]  four Ps = چهار اصطلاح بازاریابی که با حرف P شروع می شوند و عبارتند از : product, price, promotion, place


مطالب مرتبط:

What is a Marketing Plan & How to Write One

مشاهده نظرها +
بستن نظرها -

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب وبلاگ
۸:۰۰ ق.ظ

تفاوت بازاریابی و فروش

blog تفاوت بازاریابی و فروش چیست؟ مقایسه فروش و مارکتینگ اگرچه بسیاری از مردم از اصطلاحات فروش و بازاریابی به جای یکدیگر استفاده می کنند، تفاوت....

تفاوت بازاریابی و فروش

blog تفاوت بازاریابی و فروش چیست؟ مقایسه فروش و مارکتینگ اگرچه بسیاری از مردم از اصطلاحات فروش و بازاریابی به جای یکدیگر استفاده می کنند، تفاوت ظریفی بین این دو وجود دارد. هر دو عملکرد قصد دارند درآمد کسب و کار را افزایش دهند، اما روشی که آنها برای انجام این کار تلاش می کنند متفاوت....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

برندسازی دیجیتالی (Digital Branding)

blog برندینگ دیجیتالی چیست؟ چه بخواهیم و چه نخواهیم، ​​اینترنت نه تنها به ابزاری مفید برای مشاغل و افراد تبدیل شده است، بلکه به یکی از....

برندسازی دیجیتالی (Digital Branding)

blog برندینگ دیجیتالی چیست؟ چه بخواهیم و چه نخواهیم، ​​اینترنت نه تنها به ابزاری مفید برای مشاغل و افراد تبدیل شده است، بلکه به یکی از ضروریات زندگی روزمره هم تبدیل شده است. بسیاری از مردم در طول روزهای هفته بیشتر زمان خود را به صورت آنلاین سپری می کنند و اینترنت بدون شک مکانی برای....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

تبلیغات برند چیست؟ (?What is brand advertising)

blog تبلیغات برند چیست و چگونه کمپین برندینگ را شروع کنیم؟ در بازار رقابتی، به ندرت داشتن یک محصول یا خدمات خوب کافی است. علاوه بر....

تبلیغات برند چیست؟ (?What is brand advertising)

blog تبلیغات برند چیست و چگونه کمپین برندینگ را شروع کنیم؟ در بازار رقابتی، به ندرت داشتن یک محصول یا خدمات خوب کافی است. علاوه بر این، اغلب تبلیغات صرف این کالاها برای ایجاد روابط پایدار با مشتریان کافی نیست. ایجاد هویت برند قوی و استفاده از تبلیغات برند، کلید ایجاد چنین اعتماد و دستیابی به....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

اهمیت برندینگ (The Importance Of Branding)

blog اهمیت برندینگ (اهمیت برندسازی) چیست؟ در جواب به این که اهمیت برندینگ در چه چیزی است، باید گفت که، اهمیت برندسازی مهم است زیرا نه....

اهمیت برندینگ (The Importance Of Branding)

blog اهمیت برندینگ (اهمیت برندسازی) چیست؟ در جواب به این که اهمیت برندینگ در چه چیزی است، باید گفت که، اهمیت برندسازی مهم است زیرا نه تنها چیزی است که تاثیر به یاد ماندنی را در مصرف کنندگان ایجاد می کند، بلکه به مشتریان و مخاطبان اجازه می دهد تا بدانند که از بیزینس چه انتظاری....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

مراحل برند سازی (Branding Stages)

blog ۶ گام از مراحل برند سازی به دلیل رقابتی که بین بیزینس ها وجود دارد برای متفاوت بودن از بقیه، بیزینس باید منحصر به فرد....

مراحل برند سازی (Branding Stages)

blog ۶ گام از مراحل برند سازی به دلیل رقابتی که بین بیزینس ها وجود دارد برای متفاوت بودن از بقیه، بیزینس باید منحصر به فرد و قابل تشخیص توسط مشتریان باشد. برند قوی چیزی است که پشت هر محصول موفق قرار می گیرد. نظرسنجی جهانی نوآوری محصولات جدید نیلسن کشف کرد که تقریباً ۵۹٪ از....
۸:۰۰ ق.ظ