
چگونه یک استراتژی بازاریابی دیجیتال موفق ایجاد کنیم
بسیاری از برندها فقط به دنبال آخرین روند بازاریابی دیجیتال هستند. برای هر موفقیت یک شبه در دنیای دیجیتال مارکتینگ، ده ها برند وجود دارد که بی سر و صدا استراتژی های بازاریابی دیجیتالی، بازاریابی قوی و غنی از داده ها را ایجاد می کنند. تعهد به فرآیند رشد مستلزم قصد و تمرکز مداوم است. ما فقط نمی خواهیم در این ماه یا امسال موفق شویم بلکه می خواهیم همیشه موفق شویم. به همین دلیل است که امروز میخواهیم نگاهی بیندازیم به اینکه چگونه میتوانیم یک استراتژی بازاریابی دیجیتال بسازیم که باعث رشد طولانیمدت و پایدارمان شود.

چرا باید یک استراتژی بازاریابی دیجیتال داشته باشید؟
داشتن یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ به خوبی تعریف شده، مزایای مفید و سریعی برای ما فراهم می کند. در همان ابتدا، درجه خاصی از محافظت را برای ما فراهم می کند. برنامه ریزی مناسب تضمین می کند که برندها منابع را عاقلانه خرج می کنند. هدر دادن زمان و پول در کمپین های بازاریابی ترس رایج برندها است و نداشتن اطلاعات مهم در مورد اهداف بازاریابی و فرآیند تصمیم گیری ما منجر به این ترس می شود.
هنگامی که یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ را توسعه می دهیم، می توانیم نقاط داده های بازاریابی خاص را آزمایش و تأیید کنیم. ایجاد یک استراتژی بازاریابی دیجیتال واضح به ما امکان میدهد فرضیه های بازاریابی خود را آزمایش کنیم، مخصوصاً زمانی مفید میشود که مخاطبان خاصی را هدف قرار میدهیم.
۴ مرحله برای توسعه استراتژی بازاریابی دیجیتال
اگر هرگز یک استراتژی بازاریابی دیجیتال ایجاد نکرده اید، این روند می تواند کمی ترسناک به نظر برسد. هنگام ایجاد استراتژی بازاریابی خود، ده ها معیار و تکنیک بالقوه وجود دارد که می توانید بر روی آنها تمرکز کنید.
در حال حاضر، بیایید دو عنصر کلیدی را اولویت بندی کنیم: وضوح و آزمایش. برای به حداکثر رساندن وضوح، ما زمانی را صرف تعریف مخاطبان هدف خود و ایجاد اهداف روشن خواهیم کرد. وقتی صحبت از آزمایش به میان می آید، ما بر روی رشد و اجرای تاکتیک های بازاریابی خاص تمرکز خواهیم کرد.
با گذشت زمان، استراتژی دیجیتال مارکتینگ با توسعه پیدا کردن، پیچیده تر می شود.

۱. مخاطب خود را تحقیق و درک کنیم
قبل از اینکه وارد استراتژی بازاریابی دیجیتال شویم، باید مدتی را صرف باز کردن مفهوم مخاطبان هدف کنیم.
مخاطبان هدف با نقاط داده خاصی تعریف می شوند، مانند:
- جنسیت
- سن
- تحصیلات
- قدرت خرید
- محل
با هدف قرار دادن برخی اطلاعات جمعیتی، بودجه تبلیغاتی ما تا حد امکان بهینه مصرف می شود. البته، این ما را به چالشبرانگیزترین جنبه هدفگیری مخاطب هدایت میکند.
شما می خواهید با تجزیه و تحلیل بازار خود شروع کنید. تعیین کنید که آیا در یک بازار تثبیت شده فعالیت می کنید یا در حال توسعه هستید. آیا صنعت شما جریان اصلی است؟ رقبای اصلی شما چه کسانی هستند؟
هنگامی که بازار خود را به وضوح تعریف کردیم، در مورد نوع مشتری که به دنبال آن هستیم فکر کنیم. یک قانون خوب این است که با یک ایده کلی از مشتری ایده آل خود شروع کنیم و از نقاط داده برای محدود کردن بیشتر مخاطبان خود استفاده کنیم.
برای مثال، فرض کنید کولهپشتیهای کوهنوردی با کیفیت بالا میفروشید. شما می توانید با تعیین اینکه مخاطبان هدف شما از مردانی تشکیل می شود که عاشق پیاده روی هستند شروع کنید. با این حال، با تحقیق در مورد سن، مکان و درآمد، سرگرمی ها و … می توانید تصویر واضح تری از مشتری ایده آل خود ایجاد کنید و این روند به ما در دسترسی و ایجاد محتوا کمک می کند.

۲. اهداف استراتژی بازاریابی دیجیتال و KPI را تعیین کنیم
در طول سالها، متوجه شدهام که هنگام بحث درباره استراتژی دیجیتال مارکتینگ، مفهوم هدفگذاری معمولاً نادیده گرفته میشود که این یکی از بزرگترین نقاط ضعف است زیرا مجموعه ای از اهداف به خوبی تعریف شده می تواند برند را با مزایای بسیار مفید تقویت کند.
آن دو عنصر کلیدی را که قبلاً ذکر کردیم، وضوح و آزمایش را به خاطر دارید؟ خوب، تعیین اهداف به درستی تضمین می کند که نظارت و به روز رسانی استراتژی بازاریابی دیجیتال ما آسان است.
چگونه باید اهداف بازاریابی را تعیین کنیم؟
وقتی یک فرد معمولی به هدف گذاری فکر می کند، تمایل دارد روی اهداف کیفی تمرکز کند. نمونه ای از یک هدف کیفی می تواند این باشد که بخواهیم تصویر برند خود را بهبود ببخشیم یا موقعیت برند خود را در صنعت خود افزایش دهیم.
ما می توانیم با این نوع اهداف شروع به دیدن مشکل کنیم. از آنجایی که اهداف کیفی انتزاعی هستند، اندازه گیری آنها بسیار دشوار است.
من متوجه شده ام که این مفاهیم انتزاعی معمولاً برای استراتژی دیجیتال مارکتیگ برند متوسط مفید نیستند. از این گذشته، اگر اندازه گیری چیزی دشوار است، بهبود آن نیز دشوار است.
در عوض، روی اهداف کمی تمرکز کنیم. اگر این کمی گیج کننده است، بیایید یک آزمایش فکری کوچک را امتحان کنیم.
تصور کنید ما دو برند داریم: برند A و برند B. برند A میخواهد درک مشتری را با آخرین کمپین بازاریابی خود بهبود بخشد. آنها بودجه تبلیغاتی خود را صرف ساخت محتوایی میکنند که برند آنها را مثبت نشان میدهد و محتوای خود را در کانالهای متعدد تبلیغ میکنند.
در حالی که آنها موفق به دریافت ترافیک زیادی می شوند، به سرعت متوجه می شوند که یک مشکل بزرگ وجود دارد. آنها چیز مشخصی از این کمپین یاد نگرفته اند. برند A دقیقاً نمیداند که چرا ترافیک زیادی دریافت کرده است و حتی مطمئن نیستند که چه مقدار از این ترافیک منجر به (conversions) تبدیل شده است. آنها بدون تمرکز بر وضوح یا جمعآوری دادهها، بدون هیچ مسیر واقعی برای رشد، کنار رفتند.
برند B رویکرد متفاوتی داشت. آنها به جای تمرکز بر انتزاعی، تصمیم گرفتند اهدافی را که می توانند اندازه گیری کنند، بیابند. برند B فقط نمیخواست درک مشتری را بهبود بخشد، بلکه میخواست conversions ها را در محصول X افزایش دهد. محصول X مسئول ۷۵ درصد از تجارت آنها است، بنابراین به حداکثر رساندن نرخ conversions این محصول، اولویت اصلی برند B است.
هدف این است که نرخ تبدیل محصول X خود را تا پنج درصد در شش ماه آینده بهبود بخشد. هدف آنها این است که این کار را با افزایش تعداد پستهای رسانههای اجتماعی، ایجاد تبلیغات ویدیویی و نوشتن یک خبرنامه ایمیل ماهانه انجام دهند.
اشتباه نکنید، برند B فرآیند هدف گذاری خود را با تعریف برخی اهداف انتزاعی آغاز کرد. تفاوت در اینجا این است که برند B فراتر رفت و نقاط عطف ملموس را برای هر هدف انتزاعی ایجاد کرد. اندازه گیری آسان، به اجزای ساده تقسیم می شود تا آزمایش را امکان پذیر کند.
اگر هدف محقق شود، برند B دادههایی خواهد داشت که عملکرد خاصی را که مسئول افزایش تبدیلها است، نشان میدهد. اگر آنها به هدف خود نرسند، اطلاعات واضحی خواهند داشت که نشان می دهد کدام مؤلفه های بازاریابی به درستی کار نمی کنند. در هر صورت، برند B با اطلاعاتی که برای موفقیت کمپین بازاریابی بعدی خود نیاز دارند کنار می رود.
در ادامه، اهداف واضح و قابل اندازهگیری را تعیین کنید، KPIهایی را که برای برندتان مهم هستند شناسایی کنید، و اهدافی را تعیین کنید که آزمایش و رشد بلندمدت را ممکن میسازد.

۳. استراتژی بازاریابی دیجیتال خود را ایجاد کنیم
اکنون که به اصول اولیه توجه کرده ایم، زمان آن رسیده است که در واقع یک استراتژی بازاریابی دیجیتال بسازیم و اجرا کنیم.
بزرگترین چالش در اینجا تعیین این است که روی کدام کانال بازاریابی دیجیتال تمرکز کنیم. یکی از دلایلی که این تصمیم می تواند بسیار ترسناک باشد، سرمایه گذاری در کانالی است که نتیجه نمی دهد.
خوشبختانه، چارچوب ما برای استراتژی های بازاریابی دیجیتال این خطر را به طور چشمگیری به حداقل می رساند. با شروع کمپینهای کوچک و متمرکز، برندها میتوانند بدون صرف هزینه مازاد، میزان تأثیرگذاری یک کانال خاص را پیگیری کنند.
یک هدف تعیین کنید و در همین راستا یک تبلیغ کوچک را اجرا کنید و تعیین کنید که تبلیغات چقدر برای برند تاثیر داشته. با استفاده از این دادهها، می توانید پیش بینی کنید که کمپین های آتی در آن کانال چقدر موثر خواهند بود.
در واقع، با استفاده از این رویکرد برای چندین کانال، به سرعت درک روشنی از اینکه مخاطبان شما به کدام کانالها پاسخ میدهند، ایجاد میکنید.
در عرض یک سال، مجموعهای از نقاط داده را خواهیم داشت که تفسیر آنها آسان است و حتی استفاده از آنها در کمپینهای بازاریابی موفق آسانتر است.

۴. به بهبود ادامه دهیم
رشد، به ویژه رشد بلندمدت چیزی است که برندها در سراسر جهان با آن دست و پنجه نرم می کنند. جمع آوری تمام آن نقاط داده و تبدیل آنها به کمپین بازاریابی سه ماهه آینده می تواند به سرعت به یک تجربه ناامید کننده تبدیل شود.
در اینجا تعدادی از مسائلی است که برندها در پایان کمپین بازاریابی با آنها مواجه می شوند، آورده شده است:
برند نمی داند کدام مشکلات نیاز به رفع دارند.
برند به طور کامل مخاطبان خود را درک نمی کند.
برند نمی تواند ارزش را در داده های خود ببیند.
برند داده های زیادی دارد و نمی تواند همه آن را معنی کند.
ایجاد اهداف واضح، ملموس و ردیابی نتایج، فرآیند را به طور قابل توجهی آسانتر میکند. باید توجه داشته باشیم رشد همیشه یک خط مستقیم نیست، گاهی اوقات، ما در پنج کانال بازاریابی سرمایه گذاری می کنیم و تنها یکی از آنها بازده سرمایه گذاری یا ROI مثبت به ما ارائه می دهد.
با هر گسترش جدید استراتژی بازاریابی دیجیتال خود، مؤلفه هایی را که کار می کنند و مؤلفه هایی را که کار نمی کنند شناسایی خواهیم کرد. این رویکرد احتمالاً در عرض دو ماه منجر به رشد نجومی نخواهد شد زیرا گاهی اوقات آن کانال ها دیگر اثربخش نیستند.
مطالب مرتبط:
Digital Marketing Strategy: 11 Essential Must Know Marketing Strategies
دیدگاهتان را بنویسید