تبلیغات و برندینگ چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟
سالانه میلیاردها دلار صرف تبلیغات و برندینگ می شود کافی است نگاهی به برندهای مطرح بکنید تا متوجه شوید چقدر در این زمینه ها خلاقانه و حرفه ای عمل می کنند. برخی از کسب و کارهای کوچک فکر می کنند که آن ها نیازی به تبلیغات و برندینگ ندارند اما این در حالی است که فرقی نمی کند که کسب و کار شما بزرگ است یا کوچک، برای پیروز شدن در بازار رقابتی امروز باید بسیار قوی تر از قبل عمل کنید. برندسازی یک مفهوم گسترده است در مقایسه با تبلیغات. در برندسازی، کل فرآیند ساخت یک تصویر و ایجاد منحصر به فرد بودن یک محصول خاص ضروری است. برندسازی برای مدت زمان مشخصی در بازار اتفاق می افتد. در این میان، تبلیغات ابزاری است که شرکت ها برای تثبیت برندهای خود در بازار از آن استفاده می کنند و اساساً تبلیغات به ایجاد یک برند کمک می کند. برندینگ زمانی شروع می شود که یک مفهوم تجاری جدید به وجود می آید، زیرا صاحبان شرکت ها نمادها و نام هایی را برای مرتبط شدن با برند انتخاب می کنند. این کار بسیار مهم است، زیرا می تواند باعث موفقیت بیشتر کسب و کار شود. از سوی دیگر، تبلیغات پس از شروع برندسازی انجام می شود و تبلیغات بیشتر به این موضوع می پردازد که چگونه برند را به مصرف کنندگان هدف منتقل کند.
در این مطلب به ارتباط بین تبلیغات و برندینگ می پردازیم و راجب اهمیت هر دو در رابطه با کسب وکارها صحبت می کنیم.
برندینگ چیست؟
هر چند به نظر می رسد که برندینگ شامل هویت بصری، لحن و صدا است، اما واقعیت این است که بسیار عمیق تر است. یک برندینگ قوی اخلاق، ارزشها، مأموریت و فرهنگ آن شرکت را در برمی گیرد. بنابراین، برندسازی، کار و استراتژی خلاقانه ای است که برای پرورش و حفظ شخصیت شرکتی انجام می شود.
هدف اصلی از برندسازی یک محصول، شرکت یا سازمان ایجاد ذهنیت مثبت و چشم انداز نسبت به تجارت خود در مشتریان است تا حدی که یک مشتری تنها راه حل نیاز خود را در مراجعه به آن برند بداند. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که برندینگ یک شبه اتفاق نمی افتد و این کار مستلزم دستورهای سطح بالا و آمادگی لازم برای سرمایه گذاری در آینده است. برندسازی استفاده از هر فرصتی است تا بگوییم چرا مردم باید یک برند یا نام تجاری را نسبت به سایر برندها ترجیح و انتخاب نمایند.
برندینگ بهتر است که توسط افراد متخصص در این حوزه انجام شود زیرا نیازمند داشتن دانش کافی است. هرگونه اشتباه در این مسیر می تواند به هویت برند آسیب جدی وارد کند که شاید جبران کردن آن هرگز امکان پذیر نباشد یا نیازمند صرف وقت و بودجه فراوان باشد.
تبلیغات چیست؟
فعالیت های بازاریابی شامل تدوین استراتژی های بازاریابی برای استفاده در کنار منابع موجود مانند رسانه های اجتماعی، تلویزیون، بسته بندی و رسانه های چاپی تا محصول یا خدمات را در معرض دید مخاطب قرار می دهد. شرکت ها با توسعه محصول شروع می کنند، استراتژی های قیمت گذاری را تعیین می کنند، کانال های توزیع را انتخاب می کنند، سپس تصمیم می گیرند که چگونه محصول را تبلیغ کنند.
به همین دلیل بازاریابی، تبلیغات و برندسازی همگی موضوعات مرتبط با بازاریابی هستند و اغلب با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند اما بازاریابی به عنوان یک کل به طور موثر می تواند شامل دو بخش باشد: استراتژی و تبلیغات.
قسمت تبلیغات به راحتی قابل تعریف است. تبلیغات به هر نوع فعالیت تبلیغاتی اشاره دارد و می تواند شامل ایجاد و اجرای تبلیغات چاپی، کمپین های پرداخت به ازای کلیک، کمپین ۳۶۰ درجه و … است و استراتژی های آنلاین مانند بازاریابی محتوا و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر می باشد.
اما تبلیغات موفق بدون رویکرد تاکتیکی اتفاق نمی افتد. تنها یک استراتژی بازاریابی قوی به ما کمک می کند تا بازارهای هدف را شناسایی کنیم. بهترین مکان ها و روش های تبلیغات را متناسب با نوع کسب و کار خود مشخص کنیم تا در نهایت بتوانیم چارچوبی را برای تجزیه و تحلیل اثربخشی هر کمپین تعیین کنیم.
این نکته آخر بخش مهمی از تبلیغات است. نتایج تبلیغات باید قابل اندازه گیری باشند. بررسی نتایج است که به بازاریابان کمک می کند تا در کمپین های تبلیغاتی آینده از اشتباهات امروز خود درس بگیرند و بتوانند به نتایج بهتری برسند.
ارتباط بین تبلیغات و برندینگ
همان طور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، برندینگ شامل طراحی کامل ارتباطات و یا کمپینهای تبلیغاتی برای برند است. اگر بتوانیم از پس تبلیغات برند به خوبی بربیاییم، مشکلی در ایجاد و مدیریت محصولات خود نخواهیم داشت.
اگر بخواهیم به زبانی ساده تر بیان کنیم، باید بگوییم که تبلیغات چرخ های ماشین برندینگ است. برندینگ بدون تبلیغات هوشمندانه هرگز امکان پذیر نخواهد بود. به همین علت است که امروزه برندهای بسیار مشهور در سراسر جهان هزینه بسیار زیادی را برای تبلیغات برند خود صرف می کنند.
پیوند میان برندینگ و کمپینهای تبلیغاتی، موجب میشود تا جایگاه ما در بازار تثبیت شود. شاید برایتان جالب باشد که برند موفقی مانند کوکاکولا، بخش اعظمی از بودجه خود را به تبلیغات برند اختصاص میدهند زیرا این روند موجب توسعه برند و حفظ اعتماد مشتریان میشود.
تبلیغات به ما کمک خواهد کرد تا محصول و خدمات خود را به مشتریان عرضه کنیم و برندینگ در تبلیغات باعث خواهد شد تا محصولاتمان از محصولات رقبا متمایز شود.
یکی از بهترین مثال ها برای نشان دادن اهمیت ارتباط بین تبلیغات و برندینگ آزمون چشم بسته کوکا/پپسی است. این آزمایش به خوبی ثابت کرد که ادراک از برند می تواند نسبت به یک محصول بهتر، با فروش بالاتری مواجه شود.
از شرکت کنندگان در آزمایش خواسته شد که چشمان خود را ببندند و به هر کدام یک لیوان پپسی و کوکاکولا برای نوشیدن داده شد. زمانی که چشمان مصرف کنندگان بسته شد، آن ها معمولاً پپسی را به کوکا ترجیح دادند و زمانی که چشم بندشان برداشته شد، کوکا پیروز میدان بود.
این نشان می دهد که یک برند چگونه توانسته است از طریق تبلیغاتی که به شکل درست ساخته و پرداخته شده است، مصرف کنندگان خود را این چنین به مشتریان وفاداری تبدیل کند.
اهمیت تبلیغات و برندینگ در کسب و کار
باید توجه داشته باشیم که برندینگ جایگزین مناسبی برای تبلیغات محصولات و خدمات نیست اما برندسازی تجاری برای به دست آوردن نتایج بهتر بازاریابی و تبلیغات بسیار ضروری است زیرا مشتریان بالقوه و فعلی را به مشتریان همیشگی و وفادار برند تجاری ما تبدیل می کند. توسعه برند و در کنار آن استفاده از تبلیغات است که می تواند منجر به افزایش تبدیل و فروش بیشتر شود.
افزایش اعتماد و پیوندهای عاطفی بین برند و مشتریان یکی دیگر از نتایج برندینگ و تبلیغات صحیح است. در چند سال اخیر تبلیغات نسبت به سال های قبل از ان تغییرات بسیار زیادی کرده است. روش های سنتی تبلیغات دیگر جوابگو نیست. متاسفانه امروز با مخاطبینی تبلیغ زده روبرو هستیم که به سختی تحت تاثیرات تبلیغات قرار می گیرند.
اگر صاحب کسب و کار هستیم و قصد داریم بخشی از بودجه خود را برای تبلیغات صرف کنیم باید به دنبال تبلیغات خلاق باشیم. یک تبلیغ خلاق تبلیغی است که هنری، حرفه ای و دارای ایده های ابتکاری است. مرکز توجه و نگرش تبلیغات خلاق محصولات و خدمات “هنرنمایی ماندگار با اثرگذاری درازمدت” است. هدف تبلیغ خلاق این است که تصویری خلاق از خود و محصولات و خدمات به نمایش بگذارد.
اگر جزو افرادی هستید که هنوز به سراغ تبلیغات تکراری می روید باید بگوییم که تأثیر مطلوبی در ماندنی شدن محصول در ذهن مخاطب نخواهید گذاشت.
تاثیر تبلیغات در برندینگ
تبلیغات به طور مداوم تأثیر مثبت و قابل توجهی بر آگاهی از برند دارد اما تأثیر قابل توجهی بر کیفیت درک شده ندارد. همانطور که مردم شهرت دارند، برندها نیز می توانند دارای شهرت باشند. با تبلیغات مؤثر، میتوانیم تصویری را که میخواهیم مشتریان هدف از برند ما داشته باشند، تعریف و نمایش دهیم.
همینطور ما می توانیم محصول خود را به نمایش بگذاریم و توضیح دهیم که مشتریان کجا و چگونه می توانند از ما خرید کنند و از طریق مقایسه مزایا و قیمت بر ارزش برندمان تاکید کنیم. یکی از تاثیر تبلیغات در برندینگبلد کردن ویژگی های کلیدی محصولات و خدماتمان است بتوانیم آن را از رقبا جدا کنیم.
همچنین از دیگر تاثیر تبلیغات در برندینگ، دستیابی به مخاطبان هدف و حفظ آگاهی ذهنی مخاطبان از محصول و خدمات ما است که می تواند کمک چشمگیری به برندینگ کند.
صحبت نهایی
تبلیغات و برندینگ ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. هر کسب و کاری برای رشد و توسعه نیازمند صرف وقت و بودجه برای هر دو بخش است. امروزه شرکت های زیادی وجود دارند که با بهره گرفتن از افراد متخصص در این حوزه، به کسب و کارها کمک می کنند تا تبلیغات و برندینگ موثرتری داشته باشند.
اگر بودجه محدودی دارید و می خواهید خودتان تبلیغات و برندینگ سازمانی خود را به عهده بگیرید بهتر است که در این باره به اندازه کافی تحقیق کنید و در صورت امکان برخی دوره های آموزشی پایه را بگذرانید.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید