نحوه ایجاد یک کمپین روابط عمومی (PR)
اگر به دنبال شغلی در روابط عمومی (PR) هستیم، احتمالاً باید بدانیم که چگونه یک کمپین روابط عمومی مؤثر ایجاد کنیم. چنین کمپینهایی به کسب و کارها این امکان را میدهد که به جای یک محصول، شرکت را تبلیغ کنند و آگاهی را در مورد پیشنهادات، دستاوردها و اخبار خود گسترش دهند. هدف ایجاد یک رابطه مثبت بین بیزینس ما و مخاطبان آن است. در این مطلب، کمپینهای روابط عمومی و فهرستی از مراحل را برای کمک به شما در ایجاد کمپین ارائه میکنیم و نکاتی را برای موفقیت کمپین ارائه میدهیم. در ادامه به تعریف مختصری درباره روابط عمومی و بازاریابی و چگوگی ارتباط و تفاوت انها میپردازیم.
روابط عمومی و بازاریابی رشته های مرتبط و در عین حال جداگانه ای هستند و هر دو جزء لاینفک موفقیت یک بیزینس هستند. بازاریابی به عنوان استراتژیهای تبلیغاتی و ابتکارات محتوایی تعریف میشود که محصولات یا خدمات یک شرکت را برای مشتریان تبلیغ میکند. همچنین شامل زمینه هایی مانند تحقیقات بازار و تجزیه و تحلیل بازاریابی است که برای هدف قرار دادن مخاطبان خاص و تعیین موفقیت یا شکست کمپین های بازاریابی استفاده می شود. روابط عمومی بر هویت و شهرت کلی برند یک شرکت (هم مرتبط و هم مستقل از محصولات یا خدمات آن) تمرکز دارد. روابط عمومی به عنوان کلیه ارتباطاتی تعریف می شود که ارتباط سازمان را با مردم، مصرف کنندگان و سرمایه گذاران و سایر ذینفعان حفظ می کند. بسته به سازمان، بازاریابی و روابط عمومی ممکن است عملکردهای مجزایی داشته باشند یا در یک گروه یا بخش ادغام شوند.
کمپین روابط عمومی چیست؟
کمپینهای روابط عمومی (PR) شامل فعالیتهای برنامهریزیشده مانند قطعات محتوا، انتشارات مطبوعاتی، کنفرانسهای مطبوعاتی و تبلیغات هدفمند با هدف افزایش آگاهی عمومی از یک بیزینس است. این چند نمونه از زمانی است که بیزینسها از کمپینهای روابط عمومی استفاده میکنند:
هنگام راهاندازی یک محصول یا خدمات جدید: بیزینس ها از کمپینهای روابط عمومی برای گسترش آگاهی در مورد محصول یا خدمات جدیدی که بیزینس آنها ارائه میدهد استفاده میکنند. این میتواند علاقه مشتری را افزایش دهد و به افزایش فروش محصول کمک کند.
هنگام اعلام تغییرات شرکت: بیزینس ها از کمپینهای روابط عمومی استفاده میکنند تا زمانی که تصمیم میگیرند برند خود را مجدداً راه اندازی کنند، محصولی را متوقف کنند یا تمرکز کسب و کار خود را تغییر دهند، به مردم اطلاع دهند. این همچنین به ایجاد تبلیغات و علاقه در بیزینس کمک میکند.
هنگام بررسی اخبار شرکت در رسانهها: اگر یک رسانه خبری بیزینسی را در یک مطالب یا گزارش خبری شامل شود، بیزینس ممکن است تصمیم به ایجاد یک کمپین روابط عمومی برای رسیدگی به ادعاهای مطرح شده توسط رسانهها بگیرد. آنها میتوانند این کار را با انتشار بیانیههای مطبوعاتی یا برگزاری کنفرانسهای مطبوعاتی انجام دهند.
هنگامی که به دنبال افزایش آگاهی از برند هستیم: کسب و کارهای جدید از کمپینهای روابط عمومی (PR) به عنوان راهی برای ایجاد تبلیغات و افزایش آگاهی از برند در بین عموم استفاده میکنند. آنها معمولاً این هدف را با کار با رسانهها، درگیر شدن در تبلیغات پولی و ارائه محتوایی که تجارت و پیشنهادات آن را تعریف میکند، انجام میدهند.
نکاتی برای ایجاد یک کمپین روابط عمومی موفق
چندین فاکتور وجود دارد که باید هنگام ایجاد یک کمپین روابط عمومی در نظر بگیریم. در اینجا نکاتی وجود دارد که به ما در ایجاد یک کمپین روابط عمومی (PR) موفق کمک میکند:
به کارهایی که رقبا انجام میدهند نگاه کنیم. با تحقیق در مورد انواع کمپینهای روابط عمومی و روشهایی که رقبای استفاده میکنند، میتوانیم تعیین کنیم که آیا میخواهیم همان عناصر را در کمپین خود بگنجانیم یا خیر. این میتواند به شما کمک کند تا کسب و کار خود را با رقبا در کسب و کار خود تراز کنیم.
استعداد درونی خود را برای شناسایی مناطق برونسپاری ارزیابی کنیم. هنگام ایجاد یک کمپین روابط عمومی، برای انتخاب تیم خود به، فن بیان و زمینههای مهارت آنها نگاه کنیم. این میتواند کمک کند تا مشخص کنیم تیم ما در چه زمینههایی میتواند در کمپین روابط عمومی (PR) مشارکت داشته باشد. همچنین میتواند به ما کمک کند تا تعیین کنیم که آیا برای کمک به فعالیتهای کمپین خود نیاز به استخدام متخصصان روابط عمومی داریم یا خیر.
استفاده از نرم افزار کمپین روابط عمومی را در نظر بگیریم. نرمافزارهای مختلفی وجود دارند که به طور خاص برای کمپینهای روابط عمومی طراحی شدهاند. شامل برنامهریزی، زمانبندی و نظارت بر پیشرفت کمپین است. استفاده از این نرمافزار میتواند به کمک کند سازماندهی شده بمانیم و همینطور اطلاعات کمپین را برای مراجعات بعدی ثبت کنیم.
نحوه ایجاد یک کمپین روابط عمومی
برای تعیین نحوه ایجاد یک کمپین روابط عمومی، این مراحل را مرور کنیم:
۱. هدف (های) کمپین روابط عمومی خود را مشخص کنیم
با تعیین هدف یا اهداف خود در ایجاد و اجرای یک کمپین روابط عمومی شروع کنیم. یک هدف نشان دهنده نتیجه نهایی مطلوب یک از پروژه است. به عنوان مثال، شرکت فناوری اطلاعات قصد دارد یک برنامه نرمافزاری جدید را منتشر کند که به طور خاص برای مدیریت منابع انسانی و تلاشهای استخدام طراحی شده است. موارد زیر را به عنوان اهداف کلیدی برای کمپین روابط عمومی بالا میتوان تعریف کرد:
- گسترش آگاهی از نرمافزار جدید منابع انسانی خودمان به مشتریان جدید و فعلی
- افزایش آگاهی کلی برند از شرکت و تعامل با تجارت ما
۲. مخاطبان هدف خود را برای کمپین روابط عمومی خود مشخص کنیم
در مورد مخاطبان هدف خود برای کمپین روابط عمومی (PR) و به آنچه مخاطبان علاقه دارند و ترجیح میدهند، فکر کنیم. بسته به اهداف کمپین روابط عمومی، ممکن است چندین مخاطب هدف داشته باشیم که بخواهیم به آنها برسیم. در اینجا یک نمونه از مخاطبان هدف یک شرکت لوازم خانگی با هدف افزایش آگاهی از برند خود آورده شده است:
افراد ۲۵ تا ۶۵ سال که میخواهند روی لوازم خانگی با کیفیت سرمایهگذاری کنند که میتوانند برای ماندگاری به آنها اعتماد کنند.
افراد ۵۵ تا ۶۵ سال که خواهان وسایل ساده و آسان برای انجام کار هستند.
۳. اهداف S.M.A.R.T را برای دستیابی به هدفها ایجاد کنیم.
اهداف S.M.A.R.T به اهداف مشخص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و مبتنی بر زمان اشاره دارد. با استفاده از روش هدف S.M.A.R.T، میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که اهداف معقولی برای دستیابی به اهداف کمپین خود ایجاد میکنیم. این یک نمونه از S.M.A.R.T است. اهدافی که یک نهالستان محلی ممکن است برای افزایش علاقه محلی به تجارت خود استفاده کند:
هدف اول: پرداخت هزینه تبلیغات در روزنامه و یک آگهی بیلبورد برای ماههای فوریه و مارس برای اطلاع باغداران محلی از خدمات ما و هیجان آنها برای فصل رشد آینده. موفقیت تبلیغات را با درخواست از مشتریان برای پر کردن نظرسنجی درباره نحوه شنیدن آنها در مورد خود اندازه گیری کنیم.
هدف دوم: برای پیشنهاد همکاری تا اول مارس با مالک باغ اجتماعی مرکز شهر تماس بگیریم. پیوندهای رایگان را در باغ اجتماعی ارائه دهیم و روز کاشت جامعه را در ۱ می میزبانی کنیم. به هر شرکت کننده یک کوپن تخفیف برای مهد کودک ارائه دهید و موفقیت را با تعداد خریدار دارندگان تخفیف از مهد کودک اندازه گیری کنید.
هدف سوم: ایجاد یک وبلاگ رسمی نهالستان که مشتریان میتوانند از طریق وبسایت به آن دسترسی داشته باشند. بین فوریه و مارس پنج پست وبلاگ در مورد فعالیتهای مهد کودک، نکات کاشت بهاره و سهولت راهاندازی باغ شخصی خود ایجاد کنید. پستهای وبلاگ را در کانالهای رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارید و موفقیت را با بازدید از صفحه و بازدید از سایت اندازه گیری کنید.
۴. در مورد یک چارچوب زمانی مناسب برای کمپین خود تصمیم بگیریم
بازه زمانی کمپین روابط عمومی بر برنامهریزی رویدادهای فردی و فعال شدن کمپین تأثیر میگذارد. همچنین کمک میکند تا اطمینان حاصل شود که ما و تیممان به ضرب الاجلهای خاص پایبند هستیم. کمپینهای روابط عمومی بسته به اهداف ما معمولاً بین یک ماه، چند ماه یا یک سال طول میکشد. به عنوان مثال، جدول زمانی کمپین برای خردهفروشی که میخواهد یک ابتکار ریبرندیگ را راهاندازی کند، ممکن است بین شش ماه تا یک سال طول بکشد تا بتواند برند خود را کاملاً بازتعریف کند.
۵. ایجاد فعالیتهایی برای استفاده به منظور دستیابی به اهداف و اهداف کلی
برای دستیابی به اهداف کمپین، متخصصان روابط عمومی بیانیههای مطبوعاتی را تکمیل میکنند، پستهای وبلاگ مینویسند، توصیههای مشتری را برجسته میکنند، آموزشهای ویدیویی ایجاد میکنند، اینفوگرافیکها و طرحبندی تبلیغات و سایر فعالیتها را ایجاد میکنند. با ایجاد یک یا چند فعالیت برای تکمیل به منظور دستیابی به اهداف خود، میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که آنچه در توان داریم را برای رسیدن به اهداف خود انجام دهیم.
هدف اول: حمایت مالی از یک رویداد محلی برای گسترش آگاهی
هدف دوم: هزینه کردن برای بیلبوردهای محلی و تبلیغات موثر است
۶. چارچوبهای زمانی را برای هر فعالیت در کمپین خود تعیین کنیم
تنظیم بازههای زمانی خاص برای هر فعالیت در کمپین روابط عمومی تضمین میکند که به ضربالاجلها پایبند هستیم و همچنین به ما کمک میکند تا تعیین کنیم که آیا جدول زمانی کلی کمپین ما کار میکند یا خیر. در اینجا نمونهای از بازههای زمانی تعیینشده توسط یک کسبوکار برای افزایش دانش عمومی از محصول جدید خود ارائه شده است:
بیانیه مطبوعاتی ارسال شده در ۲۶ مارس ۲۰۲۱
ویدیوهای آموزشی مشتری فیلمبرداری شده بین ۵ مارس ۲۰۲۱ تا ۵ می ۲۰۲۱
وبلاگ شرکت در ۲۸ مارس ۲۰۲۱ تکمیل و راه اندازی شد
۷. نقشهای تیمی را برای انجام فعالیتهای کمپین ایجاد کنیم
از آنجایی که کمپینهای روابط عمومی شامل تولید محتوا، روابط رسانهای، ابتکارات تبلیغاتی و سایر فعالیتها میشود، رهبران تیم باید مسئولیتها را بین تیم خود تقسیم کنند و پروژههایی را بر اساس مهارتهای خود به اعضای تیم اختصاص دهند. اینها نمونههایی از نقشهای تیمی هستند که ممکن است برای واگذاری وظایف در کمپین روابط عمومی خود اختصاص دهید:
سخنگوی رسانهها
برنامهریز رویداد
متخصص تبلیغات
طراح گرافیک
نویسنده محتوا
تحلیلگر و محقق کمپین
۸. روشهایی را برای پیگیری پیشرفت کمپین تعیین کنیم
هنگامی که اهداف، چارچوبهای زمانی و فعالیتهای کمپین روابط عمومی خود را درک کردیم، تعیین کنیم که چگونه میخواهیم پیشرفت کمپین خود را اندازهگیری کنیم. این ممکن است شامل ردیابی و ثبت بازدیدهای سایت، شمارههای دنبال کننده رسانههای اجتماعی، خرید محصول و موارد دیگر در پی فعالیتهای کمپین روابط عمومی (PR) خاص باشد.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید