
هر آن چه که باید در مورد ریبرندینگ یا بازسازی برند بدانیم
آیا در فکر تغییر برند خود هستید؟ یا نمی دانید ریبرندینگ چیست؟ شاید دیگر آن قدر از لوگوی خود الهام نمی گیرید؟ برندینگ یا تغییر نام تجاری زمانی رخ می دهد که شرکت شما استراتژی بازاریابی را با نام، لوگو یا طرح جدیدی بازنگری می کند و قصد دارد یک هویت جدید و متمایز در ذهن مشتریان و سایر مخاطبان ایجاد کند. اینجاست که شناخت اصول ریبرندینگ یا تغییر نام تجاری اهمیت پیدا می کند. در این راستا لازم است ادامه مطلب را دنبال کنید تا بتوانید اطلاعات بیشتری در حوزه ریبرند کسب کنید.
ریبرندینگ چیست و نکات قابل توجه در بررسی و معرفی آن
همانطور که می دانید، به منظور معرفی اصول ریبرندینگ یا بازسازی برند، ممکن است شرکت ما سعی کند مخاطبان بیشتری را مورد هدف قرار دهد، لذا باید فرآیند تغییر نام تجاری خود را به درستی انجام دهیم. یک مثال رایج این است که یک شرکت تأسیس شده را درنظر بگیریم که به منظور جلب توجه مخاطبان به خود، تغییر نام می دهد.
یکی از شرکت هایی که این کار را با موفقیت انجام داده، آدیداس است. در چند سال گذشته، در حوزه ورزشی این شرکت سهم قابل توجهی در بازار نسبت به رقبای همتای خود بدست آورده است. ممکن است از خود سوال کنیم رمز موفقیت در استراتژی برندینگ این شرکت چیست؟ درحقیقت تمرکز بر بازاریابی دیجیتالی و استراتژی نام تجاری تأثیرگذار، مهم ترین رمز موفقیت این شرکت است.
اگر تکنولوژی، صنعت ما را مختل کرده است، تغییر برند برای ادامه رقابت و تغییر موقعیت به عنوان یک شرکت پیشرو در محیط جدید، ضروری است. شاید این تغییر لزوماً از فناوری الهام گرفته نشده باشد. روندهای جدید در این حوزه ممکن است بر صنعت ما تأثیر بگذارد، لذا لازم است در این حوزه از کارشناسان و متخصصان مجرب مشاوره بگیریم.

دلایل ریبرندینگ یا بازسازی برند
اصول ریبرندینگ تغییر نام تجاری شرکت باید محورگونه و توسعه یافته به خطوط تولید جدید باشد. برند باید این تغییرات مهم را منعکس کند و برای نشان دادن هویت گذشته شرکت عقب نماند. در حقیقت هیچ تلاش منسجمی برای ریبرندینگ یا بازسازی برند نباید به تعویق افتد.
هنگامی که شرکت ها به تازگی شروع به کار می کنند، غیر معمول نیست که از برند خود بسیار ناراحت باشند. زیرا رشد شرکت، یک تلاش بی وقفه در حوزه تجاری، می تواند راهگشا باشد تا شرکت حرفه ای تر به نظر برسد.
- برند دارای تاریخ است
حتی غول فناوری مایکروسافت قبل از قرار گرفتن در جدیدترین لوگوی خود در سال ۲۰۱۲ برخی از تکرارهای مشابه را در حوزه استراتژی برندینگ پشت سر گذاشت. پس از سال ها فعالیت در کسب و کار، ممکن است برند ما آن طور که باید، موثر و گیرا نباشد.
در لوگوی باید از رنگ و تصاویر زیبا و منحصر به فردی استفاده کنیم تا افراد زیادی جذب آن شوند. مهم است که در مورد دلیل تغییر نام تجاری خود مطلع باشیم. پس از آن م اطمینان میکنیم که تلاش برای ریبرند، ارزش آن را دارد و به نتایج مورد انتظار در کسب و کار خود می رسیم.
اگر هیچ یک از سناریوهایی که در بالا توضیح داده شد منعکس کننده آنچه در شرکت ما می گذرد نیست، پس یک لحظه به این فکر کنیم که چرا قصد تغییر نام تجاری داریم. شاید مشکلی وجود داشته باشد که در شرکت عمیق تر است که با تغییر نام تجاری نمی توان آن را برطرف کرد.

استراتژی و محدوده باز آفرینی در ریبرندینگ یا بازسازی برند
وقتی تصمیم گرفتیم که شرکت قطعاً از تغییر نام تجاری سود خواهد برد، وقت آن است که مقیاس و دامنه ریبرندینگ یا بازسازی برند را تعیین کنیم. با توجه به دلیل برند که در بالا تعیین کرده ایم، در نظر می گیریم که کدام سطح از نام تجاری بیشتر منطقی است.
- تکرارهای متعدد
این یک تلاش سبک تر و هدفمندتر است. مواردی که در آن یک تازه سازی ساده و منطقی اتفاق افتاده است. عناصر خاصی از برند می توانند از تصویری مدرن تر استفاده کنند، به عنوان مثال لوگو یا بسته بندی محصول، دارای تاریخ هستند. یا اگر پیشرفت هایی در زمینه تجارت ایجاد شده است، به عنوان مثال محصولات جدیدی عرضه شده است، اینجاست که مشخص نمودن برند اهمیت پیدا می کند. به عنوان مثال، لوگوی گوگل در طول سال ها، چندین بار به روز شده است که همه آن ها نسبتاً حاشیه ای و پرتکرار هستند.
- یک برند کلی
این یک بازنگری تجاری گسترده و با تلاش زیاد در حوزه برندینگ یک شرکت است. اگر بخش مهمی از تجارت تغییر کرده است، به عنوان مثال ما یک بازار کاملاً جدید را دنبال می کنیم، جمعیتی متفاوت را هدف قرار می دهیم و یک محصول اصلی جدید را می فروشیم یا در حال ادغام فرآیندی هستیم، شاید تجدید نظر در کل استراتژی و اجرای برند منطقی باشد. در واقع، روشن بودن دامنه تغییر برند اولیه، برای برنامه ریزی کارآمد، بودجه بندی و تخصیص منابع ضروری است.

فرآیند تغییر نام تجاری (ریبرند)
گفتن یک داستان تجاری در بحث ریبرندینگ یا بازسازی برند که ارزش شرکت را بیان می کند و با مشتریان مطابقت دارد کار ساده ای نیست. به خصوص اگر در حال انجام یک تغییر نام تجاری کامل هستیم، این فرآیند باید شامل استراتژی سطح بالا، تحقیقات قابل توجه، برنامه ریزی دقیق و همکاری در سطح تیم باشد.
۱. با مأموریت، چشم انداز و ارزش های خود شروع کنیم.
دیدگاه عالی و خلاصه ای از ماموریت، ارزش ها و چشم انداز شرکت را بررسی کنیم. اگر شرکت ما قبلاً رسالت، چشم انداز و لیست ارزش های مشخصی نداشته است، این زمان بسیار خوبی برای گرد هم آوردن تیمی برای دستیابی به این سنگ بناهای مهم در ریبرند شرکت است. این موارد را حتما باید در نظر داشته باشیم و مدام به آن ها مراجعه کنیم تا مطمئن شویم که برند ما با باورهای اصلی شرکت در تطابق است یا نه.
۲. یک استراتژی جامع داشته باشیم.
تغییر نام تجاری فقط در مورد یک لوگو یا وب سایت جدید نیست، بلکه در مورد کل ظاهر و برند است که به جهان نشان می دهیم. اطمینان حاصل کنیم که یک استراتژی منسجم و یکپارچه وجود دارد که شامل همه عناصر برند (لوگو، بسته بندی، علائم، آگهی ها، تبلیغات و غیره) و کانال ها مرتبط با برند (دیجیتال، اجتماعی و غیره) باشد.
اگر در حال انجام تغییر برند جزئی هستیم، این را راهی ویژه باید در نظر بگیریم زیرا عناصر نام تجاری جدید که به روز شده اند هنگام ترکیب با موارد موجود باید منطقی و منطبق باشند. یک لوگو جدید و جذاب در وب سایت و رسانه های اجتماعی خود ایجاد کنیم و در کنار آن ها این محدودیت ها را در نظر بگیریم.
۳. آنچه را که باید نگه داریم یا از برند بگذاریم را تجزیه و تحلیل کنیم.
در فرآیند تغییر نام تجاری قبل از عوض کردن همه چیز، آنچه را که ممکن است در برند خوب کار کند را در نظر بگیریم. به طور معمول، ممکن است بخواهیم حداقل نام شرکت خود را حفظ کنیم. در حالت ایده آل، برخی از عناصر برند فعلی حفظ می شود، به طوری که هنگام ریبرند، احساس تداوم پیدا می کند و عناصری را که قبلاً برای مخاطبان مورد نظر ما طنین انداز شده اند را از دست نمی دهیم.

۴. بازار و رقابت را تجزیه و تحلیل کنیم.
برای اطمینان از ارتقاء آگاهانه شرکت خود، باید در مورد آنچه در میان رقبای ما اتفاق می افتد، روندهای بازار و همچنین روندهای جدید در نام تجاری و انواع تغییر برند را تحقیق کنیم. با این حال، اگر به دنبال ارزش برند و هویت برند نیستیم، به دنبال روند ریبرندینگ یا بازسازی برند نباشیم. هدف در اینجا این نیست که یک قدم جلوتر بردارید، بلکه حفظ طول عمر برند ما است.
۵. این کار را به یک فرآیند مشارکتی تبدیل کنیم.
از ابتدا مخاطبان کلیدی را برای خرید و بازخورد خود درگیر کنیم. همه بخش های شرکت، رهبری، تجارت، طراحی مهندسی و بازاریابی را درگیر کنیم و از این به عنوان تمرینی برای تقویت فرهنگ شرکت خود استفاده کنیم. حتی می توانیم با درخواست نظرات مشتریان خود از طریق نظرسنجی، در مورد عناصر مختلف نام تجاری، مانند لوگوها یا برچسب ها، مشتریان خود را درگیر کنیم.
برای افزایش مشارکت در نظرسنجی می توانیم بخش هایی را به حوزه ریبرندینگ یا بازسازی برند خود اضافه کنیم. تیم را دور هم جمع کنیم تا در حین تغییر نام تجاری، یک شرکت قوی تر بسازیم.
۶. تغییر نام تجاری را از طوفان فکری تا انتشار، مدیریت کنیم.
تغییر نام تجاری، به ویژه آن که بتواند ظاهر و احساس ما را کاملاً بازنگری کند، می تواند یک فرآیند بسیار وقت گیر و زمان بر باشد. به همین دلیل است که مدیریت پروژه برای تکمیل یک نامتجاری موفق در مهلت مقرر و بودجه ضروری است. مدیریت پروژه می تواند به سادگی یک صفحه گسترده باشد که پیش بینی زمان بندی، تحویل، خطرات (با برنامه های کاهش) و مسئولیت های تیم برای هر بسته کاری را مستند می کند.
۷. در مورد نام تجاری منحصر به فرد و جدید خود صحبت کنیم.
ما روی این کار سخت کار کرده ایم، بنابراین به برند جدید یا تازه خود باید افتخار کنیم. وقتی تغییرات را به نمایش می گذاریم، اطمینان حاصل کنیم که چرا و چگونه فرآیند ریبرند خود را به طور شفاف با مخاطبان هدف خود به اشتراک بگذاریم. به این ترتیب می توانیم با مشارکت مخاطبان در داستان نام تجاری خود، وفاداری آن ها را نسبت به نام تجاری خود، تقویت کنیم.
این که آیا شرکت ما نیاز به بررسی انواع تغییر نام تجاری دارد یا خیر، نیازمند مشاوره و راهنمایی از افراد خبره در حوزه برندسازی است. بررسی هویت برند کاملاً جدید برای نشان دادن تکامل خود و تغییر نامتجاری در شکل گیری تصور درست مخاطبان نسبت به ما بسیار موثر است.
این امر در روند و همچنین نتیجه نهایی شکل گیری برند ارزش دارد. از ریبرند به عنوان فرصتی عالی برای تقویت و تأیید مجدد هویت و ارزش های شرکت خود استفاده کنیم.

موارد موثر در شکل گیری و شناخت ریبرندینگ یا بازسازی برند
در ریبرندینگ یا بازسازی برند، نام تجاری کسب و کار، هفت ثانیه فرصت دارد تا اولین تاثیر را روی مخاطب بگذارد. گاهی اوقات برند ها به دلیل استفاده از لوگوی اشتباه، داشتن نام دشوار یا نامناسب یا کار با چشم انداز و ماموریت نامشخص، توجه مشتریان را جلب نمی کنند.
ما در دنیایی زندگی می کنیم که روندها دائماً در حال تحول هستند، بنابراین شرکت ها نیز برای جذب مشتریان جدید نیاز به تغییر دارند. این امر با تغییر برند امکان پذیر است. کسب و کار ها باید خود را به روز کنند، اطلاعاتی در ارتباط با اینکه ریبرندینگ چیست کسب کنند و یک لوگو یا نام جدید را پس از ادغام با یک شرکت دیگر طراحی کنند یا اهداف، مأموریت یا چشم انداز جدیدی برای تجارت خود تعریف کنند.
نتیجه گیری
در مجموع در حین بررسی فرآیند تغییر برند سعی کنید در ابتدا شناخت درستی در رابطه با برندینگ یک شرکت، شناخت لوگو، شکل گیری شعاری مشخص برای نام تجاری و استفاده از تصاویر و رنگ های مورد توجه برای نام تجاری شرکت خود داشته باشید تا بتوانید با تکیه بر آن ها و با آگاهی کامل، به بررسی و ارائه مناسب و درست نامتجاری برای شرکت خود بپردازید. در ریبرند سعی کنید آگاهی و اطلاعات خود را در این حوزه افزایش دهید تا درک کاملی از ریبرندینگ یا بازسازی برند خود پیدا کنید. مزیت اصلی تغییر نام تجاری، شانس دستیابی به مخاطبان جدید است. اگر بر مأموریت، چشم انداز و ارزش های شرکت خود تمرکز کنید و با آن ها به درستی ارتباط برقرار کنید، مردم متوجه آن خواهند شد و می توانند با برند شما ارتباط خوبی برقرار کنند.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید