تجزیه و تحلیل بیزینس پلن یا تحلیل طرح کسب و کار
طرح کسب و کار یک سند مکتوب است که به طور مفصل توضیح می دهد که چگونه یک بیزینس یا استارتاپ معمولا اهداف خود را تعریف می کند و چگونه می تواند به اهداف خود دست یابد. یک طرح تجاری یک نقشه راه مکتوب برای بیزینس از دیدگاه بازاریابی، مالی و عملیاتی ارائه می کند. طرح های تجاری اسناد مهمی هستند که برای مخاطبان خارجی و همچنین مخاطبان داخلی شرکت مورد استفاده قرار می گیرند و توانایی تجزیه و تحلیل بیزینس پلن (تحلیل طرح کسب و کار) کمک عمده ای به بیزینس ها می تواند بکند.
به عنوان مثال، یک طرح تجاری برای جذب سرمایه گذاری قبل از اینکه یک شرکت سابقه کار ثابتی را ایجاد کند و … استفاده می شود. آنها همچنین راه خوبی برای تیم های اجرایی شرکت ها هستند تا در مورد موارد اقدام استراتژیک یکسان باشند و خود را در راستای اهداف تعیین شده حفظ کنند. انجام تجزیه و تحلیل بیزینس پلن ( به طور بالقوه میتواند به اندازه هزاران یا میلیون ها دلار هزینه را کاهش دهد.
همچنین این یک راه عالی برای تصحیح طرح قبل از ارائه به سرمایهگذاران یا دریافت گواهینامه است. دانستن اینکه در تجزیه و تحلیل طرح کسب و کار به دنبال چه چیزی باشیم میتواند به سرعت بخشیدن به کارها و بهبود دقت ما در هنگام بررسی کمک کند. در این مطلب، نحوه انجام تجزیه و تحلیل طرح بیزینس پلن را با جزئیات به نشان خواهیم داد.
تحلیل بیزینس پلن چیست؟
طرحهای کسب و کار نقشه راه یک کسب و کار، جزئیات هزینهها، پیش بینی درآمد، ساختار بیزینس و موارد دیگر است. تجزیه و تحلیل بیزینس پلن، تصحیح، تجزیه و تحلیل کامل طرح تجاری (بیزینس پلن) است تا اطمینان حاصل شود که همه چیز در راستای مسیر بیزینس است.
سرمایه گذاران اغلب تجزیه و تحلیل طرح کسب و کار را انجام میدهند تا مشخص کنند که آیا یک کسب و کار جدید یا بازسازی شده سرمایه گذاری خوبی است یا ریسک بیش از حدی دارد یا خیر. تجزیه و تحلیل بیزینس پلن معمولاً قبل از اینکه بیزینس سهام را فهرست کند یا درهای خود را برای تجارت باز کند تکمیل میشود.
تجزیه و تحلیل طرح کسب و کار را میتوان به صورت داخلی تکمیل کرد، اما اغلب، دوست دارند تجزیه و تحلیل را خودشان برای بررسی عینیتر بیزینس تکمیل کنند.
اهمیت تجزیه و تحلیل طرح کسب و کار
تجزیه و تحلیل طرح کسب و کار بخش مهمی از فرآیند سرمایه گذاری است. هنگامی که یک بیزینس یک طرح تجاری را به سرمایه گذاران ارائه میدهد، هدف آن بیان جزئیات اصول خود بیزینس است. سرمایه گذاران تجزیه و تحلیل بیزینس پلن را انجام میدهند تا اطمینان حاصل کنند که بیزینس استانداردهای سرمایه گذاری آنها را برآورده میکند و ریسکهای مرتبط با بیزینس را بهتر درک میکند. تجزیه و تحلیل طرح کسب و کار خوب شامل موارد زیر است:
- بررسی امور مالی داخلی
سرمایهگذاران میخواهند بدانند ساختار مالی بیزینس، از جمله بدهیهای معوق و سود بالقوه چگونه است. تجزیه و تحلیل مشخص میکند که آیا اطلاعات دقیق یا واقعی هستند. به عنوان مثال، اگر بیزینسی دارای پتانسیل سود ۵۰ درصدی در عرض ۲ سال باشد، سرمایه گذاران احتمالاً میخواهند بدانند چگونه این کار انجام میشود.
- بررسی ساختار رهبری بیزینس
سرمایهگذاران به ساختار رهبری داخلی بیزینس نگاه خواهند کرد تا اطمینان حاصل کنند که بیزنس رهبران واجد شرایطی در موقعیتهای قدرت خواهد داشت. اگر یک بیزینس جدید یک مدیر عامل آزمایش نشده داشته باشد، سرمایهگذاران ممکن است تردید بیشتری برای سرمایهگذاری داشته باشند.
- دقت در رقابت و سایر عوامل
سرمایه گذاران معمولاً در مورد رقابت بیزینس و سایر عوامل بازار یا صنعت که بر موفقیت بیزینس تأثیر میگذارند، بررسی های لازم را انجام میدهند.
- بازگشت سرمایه (ROI)
سرمایه گذاران بیزینس پلن را به طور کامل بررسی میکنند تا مطمئن شوند که همه چیز به بازگشت سرمایه آنها ختم میشود.
چگونه یک تحلیل طرح کسب و کار انجام دهیم
چه سرمایه گذار باشیم و چه صاحب کسب و کار، دانستن نحوه انجام تجزیه و تحلیل بیزینس پلن میتواند به ما امکان شناسایی ریسکها، ارزش و سایر عواملی را بدهد که بر موفقیت یک کسب و کار تأثیر میگذارد. در اینجا چند نکته در مورد نحوه انجام تجزیه و تحلیل دقیق طرح کسب و کار ارائه شده است:
۱. به دنبال ساختار بیزینس پلن خوب باشیم
اولین چیزی که در یک طرح تجاری خوب باید به دنبال آن بود، ساختار طرح تجاری است. به عنوان یک سرمایهگذار یا مالک، باید طرح کسب و کار شامل موارد زیر باشد:
- خلاصه اجرایی
این مقدمه هایی برای طرح کسب و کار است که میتواند شامل خلاصه هایی از مفهوم کسب و کار، ویژگیها و الزامات مالی، موقعیت فعلی کسب و کار و هر نقطه عطف مهم، دستاوردها یا صلاحیتها باشد.
- اطلاعات بیزینس
پس از یک خلاصه اجرایی، یک طرح تجاری معمولاً ساختار بیزینس را به تفصیل شرح میدهد. این شامل ساختار مالی بیزینس، جزئیات رهبری، بدهی های معوق و موارد دیگر میشود. به دنبال اطلاعاتی در مورد محصولات و خدمات بیزینس و نحوه برآورده کردن نیازهای مشتریان باشیم. به اهداف بلندمدت و کوتاه مدت بیزینس نیز نگاه کنیم تا مشخص شود آیا بیزینس رشد را در دستور کار خود دارد یا خیر.
- تحلیل بازار
یک تجزیه و تحلیل خوب از بازار، تصویر کاملی از بازار فعلی که کسب و کار در آن فعالیت میکند و نحوه مقایسه آن با رقبا ارائه میدهد. میتوانیم به دنبال مواردی مانند جمعیتشناسی مشتری، چشم انداز صنعت و تجزیه و تحلیل SWOT باشیم.
- طرح مالی
در این بخش ساختار مالی بیزینس شامل درآمد جاری، درآمد پیش بینی شده، بدهیهای معوق و اطلاعات بودجه توضیح داده میشود. به طور خاص به دنبال اطلاعات دقیقی در مورد بدهی بیزینس باشیم، زیرا این میتواند سطح ریسک و پتانسیل بازگشت سرمایه را تعیین کند.
۲. بر ساختار و امور مالی بیزینس تمرکز کنیم
به عنوان یک سرمایهگذار یا رهبر یک بیزینس، داشتن درک دقیقی از وضعیت مالی و پیش بینیهای بیزینس میتواند به کمک کند ارزش کلی بیزینس و محصولات یا خدمات آن را بهتر درک کنیم. برای تعیین اینکه آیا انتظار سودآوری کسب و کار در جدول زمانی پیش بینی شده، واقعی است یا خیر، به بدهی بیزینس نگاه کنیم.
یک کسب و کار مجموعه ای از داراییها است که از طریق سهام و بدهی تأمین مالی میشود، بنابراین درک هر دو طرف بسیار مهم است. پس از تجزیه و تحلیل ساختار بدهی کسب و کار، به جریان درآمد و حقوق صاحبان سهام نگاه کنیم و تعیین کنیم که بیزینس پلن چقدر ارزش دارد، چه ارزشی برای برند دارد و اینکه آیا کسب و کار در آینده رشد خواهد کرد یا خیر.
۳. به تحلیل بازار نگاه کنیم
معیار مهم دیگری که باید روی آن تمرکز کرد، تحلیل بازار طرح تجاری است. این جزئیات جایگاه بیزینس در بازار، اطلاعات رقابت و اهداف بیزینس را مشخص میکند. مهم است که بر روی این جنبه از طرح کسب و کار تمرکز کنیم تا بدانیم آیا بیزینس بررسیهای لازم را در بازار انجام داده است یا خیر.
درک دقیقتر از بازار به سرمایهگذاران فرصت بهتری برای تصمیم گیری در مورد میزان سرمایه گذاری میدهد. به عنوان مثال، اگر بیزنسی در بازاری افتتاح شود که روند نزولی دارد، سرمایه گذاران ممکن است تمایل کمتری به سرمایهگذاری در آن کسب و کار داشته باشند یا، اگر محصولات بیزینس به اندازه کافی «تخصصی» باشد یا تخصصی نباشند، ممکن است سرمایهگذار فرصت سرمایهگذاری را به دلیل اشباع بازار رد کند.
۴. ساختار رهبری را بررسی کنیم
بسیاری از بیزینس های موفق از طریق رهبری خوب به اوج صعود کردند. برخی از بزرگترین بیزینس های کشور دارای تیمهایی از متخصصان هستند که شبانه روز برای بهبود بیزینس و پیشبرد آن به سمت آینده کار میکنند. در طول تجزیه و تحلیل بیزینس پلن، نگاه دقیق به ساختار رهبری کسب و کار بسیار مهم است.
اگر بیزینس جدید است، به اعتبار رهبری نگاه کنید. تعیین کنید که آیا افرادی مانند مدیر عامل دارای اعتبار لازم برای رهبری مؤثر بیزینس و نوآوری در صنعت مربوطه هستند یا خیر.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید