تاثیر شبکه های اجتماعی در برندینگ (The impact of social media on branding)
شبکه های اجتماعی (Social networks) اصطلاح جدیدی نیست. از دوره های گذشته، افراد در کنار یک دیگر به دور آتش جمع می شدند و برای هم دیگر حکایت هایی را نقل میکردند و به نوعی شبکه های اجتماعی تشکیل داده بودند ولی شکل این شبکه های اجتماعی حقیقی بود. اکنون شبکه های اجتماعی به شکل مجازی است و مردم در آن ها یک ارتباط غیر فیزیکی با یک دیگر دارند و ارتباط بین آن ها بر اساس شبکه جهانی اینترنت است. این شبکه های اجتماعی که تمامی روابط دنیا را تغییر داده اند، نرم افزار هایی هستند که تحت وب طراحی شده اند و برای کاربران خود این فضا را فراهم می کنند تا با استفاده از آن بتوانند محتوایی را که تولید کرده اند مثل عکس، متن، ویدیو، صدا و … را با دیگران به اشتراک بگذارند.
مردم از شبکههای اجتماعی به گونه های مختلفی استفاده میکنند. برخی از این افراد شبکه اجتماعی را مکانی برای وقت گذرانی و سرگرمی می دانند، ولی تعدادی از افراد متفکّر و موفق، از این ابزار در جهت رشد کسب و کار و رشد برند شخص خود، بهره می برند و هم چنین از آن برای بازاریابی برای برند کسب و کار خود استفاده میکنند. تجربه و بررسی ها نشان دهنده آن است که نقش شبکه های اجتماعی در موفقیت یک کسب و کار غیر قابل چشم پوشی است.
چرا باید از شبکه های اجتماعی برای برندینگ استفاده کنیم؟
در رابطه با تاثیر شبکه های اجتماعی در برندینگ، اگر شما فردی هستید که به دنبال گسترش کسب و کار خودتان هستید و یا برند سازی برای کسب و کارتان یکی از اولویت ها و اهداف شما است؛ یکی از مهم ترین کار هایی که باید انجام دهید، حضور پر رنگ در شبکه های اجتماعی است تا شما بتوانید به وسیله ی آن با مشتری های هدف خود، ارتباط موثر برقرار کنید. لغت «برندینگ» یا برند سازی به معنی یک فرآیندی است که در طول آن، ارزش مکانی کسب و کار افزایش پیدا می کند. کار هایی که شما می توانید در مسیر برند سازی انجام دهید شامل انواع تبلیغات، مدل های مختلف بازاریابی، فروش کالا به صورت شخصی و … است.
برند سازی به وسیله شبکه های اجتماعی
مدت زیادی از شکل گرفتن شبکه های اجتماعی نمی گذرد اما این شبکه ها نقش بسیار پر رنگی در زندگی روزمره مردم دارد. در حال حاضر اگر قصد برند سازی دارید حتما استفاده از شبکه های اجتماعی را در برنامه خود داشته باشید. یکی از راه های موثر در برند سازی، تبلیغات است.
شبکه های اجتماعی باعث ایجاد تغییرات اساسی در اصول تبلیغات شده است. گوشی های هوشمند موجب آسانی دسترسی افراد به اینترنت می شود و صاحبان کسب و کار از این موقعیت به خوبی استفاده کرده اند و به برند سازی پرداخته اند. این افراد شروع به راه اندازی کمپین هایی با محوریت تبلیغات در شبکه های مختلف اجتماعی میکنند(تاثیر شبکه های اجتماعی در برندینگ).
صاحبان مشاغل می دانند زمانی که اسم یک برند در دفعات بالا در شبکه های مختلف اجتماعی دیده شود، کاربران به استفاده کردن از آن تشویق می شوند.
افراد باید به این مسئله دقت کنند که برای برند سازی فقط راه اندازی یک حساب کاربری و به اشتراک گذاشتن تعدادی محتوا کافی نیست. برای این که از تمامی امکانات شبکه های اجتماعی بهره ببرید باید محتوا ها را با دقت کامل و طبق برنامه ای مشخص و سازمان یافته منتشر کرد. اگر غیر از این روال را برای برند سازی در شبکه های اجتماعی طی کنید؛ نتیجه منفی دریافت خواهید کرد.
استراتژی شبکه های اجتماعی بر برندینگ
برای برندینگ در شبکه های مختلف اجتماعی، شما باید یک استراتژی برند سازی مناسب با هدف و کاربران خود انتخاب کنید. برند سازی با استفاده از شبکه های اجتماعی به نسبت روش های دیگر برندینگ نیاز به هزینه و مشکلات زیادی ندارد. ولی اگر به نادرست و بدون رعایت اصول انجام شود، قطعاً نتیجه ای که انتظار دارید را دریافت نخواهید کرد.
با رعایت اصول برند، شما در برابر دیده میلیارد ها نفر قرار می گیرید و شانس برند شما برای افزایش فروش محصولات خود و یا ارائه کردن خدمات خود بسیار افزایش می یابد. به نکته هایی که در زیر آمده است توجه کنید، چرا که می تواند به شما کمک کند تا با استراتژی شبکه های اجتماعی بر برندینگ آشنا شوید.
۱- شبکه اجتماعی متناسب با شغل خود را انتخاب کنید. برخی از افراد مشاور در زمینه برند سازی اعتقاد دارند که «نباید تمام تخم مرغ را در یک سبد چید!». با این اصل، صاحبان شغل را به فعالیت در همه شبکه های اجتماعی دعوت می کنند. در حالی که که واقعا اصراری به استفاده از همه شبکه های اجتماعی نیست در حالی که شما وقت نمی کنید همه آن ها را مدیریت کنید. بنابراین شما باید مخاطب هدف خود را بشناسید و با آشنایی با ویژگی های آن ها، شبکه اجتماعی مناسب مخاطبان خود را انتخاب کنید.
2- نام کاربری مشابهی برای همه شبکه های اجتماعی متفاوت داشته باشید. زمانی که شبکه های اجتماعی متناسب با کار خود را انتخاب کردید؛ سپس شروع به راه اندازی آن ها با نام یکسان کنید. این گونه مخاطبان شما مشکلی برای جستجو کردن برند و یافتن نام تجاری شما ندارند.
۳- برای تولید کردن یک محتوای عالی زمان کافی اختصاص دهید. تولید محتوایی با کیفیت بالا در شبکه های مختلف اجتماعی سبب میشود که مردم جذب محتوای شما شوند. زمانی که مخاطب های شما تعداد بالایی داشته باشد نشان دهنده ی این نکته است که محتوا و محصول با کیفیت بالایی دارید. بنابراین شما باید برای افزایش مخاطب هدف خود، در تمامی شبکه های اجتماعی تلاش بسیار کنید و از موثر ترین راه هایی که شما می توانید توسط آن فالوئر های خود را بالا ببرید، تولید کردن محتوایی با کیفیت بالا است.
تعداد زیادی از برند های مختلف برای این که مخاطب خود را گول بزنند و به آن ها القا کنند که محصولات و برند آن ها دنبال کننده های بسیار دارد تصمیم می گیرند که فالوئر های فیک بخرند؛ در حالی که این شیوه به طور کامل به دور از اخلاق است و مخاطرات زیادی در پی خواهد داشت.
۴- تولید و انتشار محتوا را به صورت دقیق، زمان بندی کنید. برای برند سازی در شبکه های اجتماعی اولویت، با تولید محتوایی با کیفیت بالا اهمیت بسیار دارد. بعد از تولید کردن یک محتوایی با کیفیت بالا، نوبت به انتشار آن می رسد.
زمان منتشر کردن محتوا در شبکه های مختلف اجتماعی باید بر اساس اصول و طبق برنامه باشد تا بالاترین بازدهی ممکن را به دنبال داشته باشد. زمان بندی انتشار یک محتوا برای هر نوع از محصول و یا خدمات فرق می کند. زیرا مخاطب های هدف آن ها با هم متفاوت است.
۵- شما باید کمپین های تبلیغاتی برای کسب و کار خود راه اندازی کنید. راه اندازی کمپین های متفاوت تبلیغاتی راه بسیار مؤثری برای برندینگ در شبکه های مختلف اجتماعی است. تبلیغات این کمپین ها حتما باید برای مخاطب هدف خود بسیار جذاب باشد و از ایده هایی ناب شکل گرفته باشد. بنابراین قبل از این که کمپین های تبلیغاتی را راه اندازی کنید، با دقت بالا و تمرکز بیشتر، شروع به تدوین کردن استراتژی برای تبلیغات خود کنید تا کمپین تبلیغاتی شما در شبکه های مختلف اجتماعی موفق شود.
۶- تبلیغات خود را هدفمند کنید. در تمامی شبکه های اجتماعی شما باید به صورت مناسب و هدفمند، تبلیغات داشته باشید. نتیجه تبلیغات هدفمند، افزایش اعتبار کسب و کار شما و بالا رفتن ارزش برند شما خواهد بود.
۷- از اعتبار افراد تأثیرگذار بهره ببرید. اینفلوئنسر ها افرادی هستند که بسیار زیاد می تواند در برند سازی کسب و کار و محصول شما نقش موثری داشته باشند. این افراد به دلیل قدرت نفوذ، موقعیتی که در بین مردم دارند، دانش، شغل و اعتبار خود در بین مردم و محبوبیتی که دارند؛ روی انتخاب و تصمیم گیری افراد موثر هستند.
۸- نظر سنجی از کاربران بسیار مهم است. شبکه های اجتماعی یک راه ارتباطی بین مخاطبان هدف و شما است. بنابراین توجه به نظر مخاطب بسیار مهم است و جلب اعتماد مخاطب های خود، یکی دیگر از راه های برند سازی است که در دنیای مجازی بسیار مهم است.
۹- بهتر است هنگام انتشار مطالب از هشتگ استفاده کنید. هشتگ گذاری موجب می شود که محتوای تولید شده شما بیشتر دیده شود و جستجو کردن آن برای مخاطب آسان تر شود.
آشنایی با پلتفرم های شبکه های اجتماعی روز دنیا
سالها قبل رسانه های اجتماعی بسیار محدود بودند اما در حال حاضر تعداد زیادی از شبکه های اجتماعی وجود دارد که شما می توانید برای برندینگ خود از آن ها کمک بگیرید(تاثیر شبکه های اجتماعی در برندینگ). برخی از رسانه های اجتماعی که بسیار مهم هستند و بیزنس های زیادی برای برندینگ خود وقت و هزینه زیادی برای فعالیت در این شبکه ها صرف می کنند عبارتند از:
۱) فیسبوک
فیسبوک یکی از مهم ترین پلتفرم ها برای برند سازی در شبکه های اجتماعی است که تعداد کاربران این شبکه در حال حاضر بیشتر از یک میلیارد نفر است. به جرات می توان گفت تمام برندهای مطرح جهانی در فیسبوک حضور فعال دارند.
۲) اینستاگرام
یکی از شبکه های اجتماعی محبوب در سراسر دنیا به ویژه در ایران، اینستاگرام است. این شبکه اجتماعی مبتنی بر انتشار تصویر و ویدئو است. اینستاگرام در زمان نگارش این مطالب بیش از نیم میلیارد کاربر دارد و بهترین انتخاب جهت برند سازی در شبکه های اجتماعی و معرفی محصولات است.
۳) پینترست
پینترست مانند اینستاگرام، بستری برای اشتراک تصویر است. با توجه به این که این شبکه اجتماعی از نظر بصری بسیار جذاب است فروش محصولات در این شبکه با سرعت قابل توجهی اتفاق می افتد.
۴) لینکداین
لینکداین یک شبکه اجتماعی حرفه ای است که بیش از ۳۰۰ میلیون کاربر در سراسر دنیا دارد. کاربران این شبکه بیشتر توسط متخصصین تشکیل داده است. اگر شما می خواهید با افراد متخصص در تمامی مشاغل دنیا در ارتباط باشید برای باز کردن حساب کاربری لحظه ای شک نکنید. شما می توانید برند خود را به افرادی معرفی کنید که واقعا به دنبال آن هستند.
۵) آپارات:
آپارات را می توان یکی از رسانه های بسیار بزرگ و مهم در ایران معرفی کرد و به عنوان ابزاری مناسب برای برندسازی و معرفی محصولات در فضای اینترنتی نام برد. کافی است چرخی در آپارات بزنید تا متوجه شوید که کسب و کارهای زیادی محصولات یا خدمات خود را از این طریق به مخاطبان خود معرفی می کنند و جالب است که به سود قابل توجهی هم دست پیدا کرده اند.
شبکه های اجتماعی، ابزاری قدرتمند برای برندینگ
امروزه در دنیای زندگی می کنیم که قدرت شبکه های اجتماعی غیر قابل انکار است. قدرت شبکه های اجتماعی را می توان در راه اندازی کمپین ها مشاهده کرد. به همین خاطر است که امروزه کسب و کارهای بزرگ و کوچک برای توسعه و آگاهی برند از آن به عنوان یک ابزار ویژه استفاده می کنند. در صورتی که در این حوزه تخصص کافی ندارید توصیه می کنیم که از افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرید.
کلام اخر
پیشرفت فناوری باعث شکل گیری شبکه های اجتماعی شده و از این رو افراد در سراسر جهان با هم در ارتباط هستند و با یک دیگر تبادل اطلاعات می کنند. شبکه های اجتماعی نقش پر رنگی در زندگی افراد دارد زیرا بیشتر وقت خود را در شبکه های اجتماعی می گذرانند و از این رو شبکه های اجتماعی با توجه به تعداد مخاطبان و فراهم کردن بستری مناسب برای کسب و کار ها باعث شده تا با داشتن استراتژی برندسازی هدفمند و برنامه ریزی مناسب و با توجه به تاثیر شبکه های اجتماعی در برندینگ، شما بتوانید به توسعه و برندینگ بیزینس خود بپردازید و قبل از استفاده از آن باید متناسب با کسب و کار خود پلتفرم مناسب را انتخاب کنید و از تبلیغات، تولید محتوا جذاب و … برای جذب مخاطبان هدف خود غافل نشوید.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید