Mosalas Advertising Group

Demo Reel

خانه مشاوره
DEMO REEL

صفحه اصلی / وبلاگ / گیمیفیکیشن (Gamification)

گیمیفیکیشن چیست و آنچه باید بدانیم


گیمیفیکیشن Gamification به معنی بازی ‌سازی یا به ‌اصطلاح بازی آفرینی است. زیرشاخه ‌ای از دانش طراحی برای تغییر رفتار است. ما در زندگی روزمره خود با انواع مختلفی از گیمیفیکیشن ‌ها رو به رو می‌شویم. برای مثال اگر از یک فروشگاه به مقدار مبلغ از قبل تعیین شده‌ ای، خرید کنیم می‌توانیم در قرعه‌کشی شرکت کنیم. این خودش یک بازی یا اصطلاحاً گیمیفیکیشن است. بنابراین آشنایی با این مکانیزم‌ ها می ‌تواند شما را تا حد زیادی در زندگی روزمره و کسب درآمد یاری دهد. متخصصین گیمیفیکیشن در تلاش ‌اند تا علاوه بر این که نیاز افراد را تأمین کنند، روشی ابداع کرده که علاوه بر فروشنده، برای مشتری‌ها هم یک تشویق همراه با سودآوری به وجود آورند. در این مطلب به بررسی کامل این موضوع می پردازیم.


Gamification، در واقع کاربرد عناصر طراحی بازی و اصول بازی در زمینه‌ های غیر بازی است-گروه تبلیغاتی مثلث
Gamification، در واقع کاربرد عناصر طراحی بازی و اصول بازی در زمینه‌ های غیر بازی است-گروه تبلیغاتی مثلث

گیمیفیکیشن


Gamification نباید با بازی اشتباه گرفته شود، در واقع کاربرد عناصر طراحی بازی و اصول بازی در زمینه‌ های غیر بازی است. همچنین می‌توان آن را به‌عنوان مجموعه‌ ای از فعالیت ‌ها و فرآیندها برای حل مشکلات استفاده کرد. که می توان آن را از ویژگی ‌های عناصر بازی تعریف کرد. هزاران سال است که بازی ‌ها و عناصر شبیه به بازی، برای آموزش، سرگرمی و مشارکت استفاده می ‌شود. برخی از عناصر بازی کلاسیک عبارت‌اند از: امتیاز، نشان و تابلو های راهنما.

Gamification در مورد گرفتن چیزی است که یک بازی نیست و استفاده از مکانیک بازی برای افزایش تعامل، شادی و وفاداری کاربران است. این بدان معناست که گیمیفیکیشن عناصری را از طراحی بازی و اصول و نظریه‌ های کلی که گیم پلی را هدایت می‌ کند گرفته و آن ها را در زمینه ‌های دیگر به کار می ‌گیرد.

همین ‌طور، بازی ‌سازی معمولاً برای حل مشکلات استفاده می ‌شود. این موارد از مسائل مربوط به مشارکت در محل کارگرفته تا بی‌تفاوتی رأی دهندگان را شامل می ‌شود. به‌ این ‌ترتیب، در اینجا لیستی از برخی مشکلاتی وجود دارد که بازی ‌سازی می تواند به حل آن ها کمک کند:

  • مشارکت فراگیران در آموزش محل کار
  • عملکرد کارکنان فروش
  • توانایی شما در انجام کارهای روزمره
  • عملکرد در ورزشگاه
  • بهره‌ وری سازمانی
  • توانایی شما برای واردکردن “جریان”
  • حفظ دانش
  • جمع ‌آوری اطلاعات
  • مسائل مربوط به استخدام
  • حفظ مشتری

بازی سازی - تاریخچه گیمیفیکیشن - گیمیفیکیشن - گروه تبلیغاتی مثلث
بازی سازی – تاریخچه گیمیفیکیشن – گیمیفیکیشن – گروه تبلیغاتی مثلث

تاریخچه گیمیفیکیشن


تاریخچه گیمیفیکیشن به قرن ۱۹ میلادی باز می‌ گردد. یک هلدینگ به نام Sperry & Hutchinson  اولین کارت‌ های کسب‌وکار خود را به فروشگاه‌ ها و خرده‌فروش ‌ها فروخت.

پس از سالیان دراز، فروشگاه و سوپرمارکت ‌ها برای پاداش و تشویق، به مشتریان خود تمبر هدیه می دادند. ‌بعد از حدود ۷۰ سال یعنی سال ۱۹۷۰ محققین ایده ‌ای برای سرگرمی و یادگیری یا همان گیمیفیکیشن ارائه دادند و این امر باعث شد که وفاداری به برند ادامه یابد.

تا قبل از ۲۰۰۳ واژه‌ ای به نام گیمیفیکیشن وجود نداشت و هنوز هم به‌اندازه کافی به قدرت این استراتژی بازاریابی پی نبرده‌ایم و به طور کامل از آن استفاده نکرده‌ایم. روش ‌های مختلفی برای استفاده و گنجاندن این سیاست در کسب ‌وکارهای مختلف وجود دارد.


استراتژی گیمیفیکیشن


در بازاریابی دیجیتال شما می‌ توانید در چند مرحله برای کسب ‌وکار خود یک کمپین بازرگانی راه‌ اندازی کنید.

تعیین هدف برای راه ‌اندازی کمپین بازرگانی

  • ایجاد آگاهی از برند
  • افزایش تعامل
  • داشتن تبدیل ها برای افزایش وفاداری مشتری و تشویق به حمایت از برند و طرفداری از آن
  • آموزش مشتریان در مورد محصول یا خدمات جدیدی که طراحی شده است.

با این‌حال شناسایی مشکلات، می‌تواند چالش ‌برانگیز باشد.

Five Whys

از طراحی ماشین ‌های تویوتا شروع شده است و با استفاده از آن می ‌توانید علت اصلی که شرکت شما با آن رو به رو است را کشف کنید.

از تکنیک پنج چرا برای ریشه ‌یابی مشکلات استفاده می شود، زیرا تجربه ثابت کرده که ۵ بار عدد خوبی برای رسیدن به حل مسئله است اما گاهی ممکن است حتی با پرسش دفعات کمتر هم به جواب برسیم.

۱.مخاطبان هدف خود را مشخص کنید. اگر برای مخاطبان خود کاری نکنید نباید توقع داشته باشید که بهترین واکنش را از آن ها ببینید، و زمینه را برای جذب مخاطب بیشتر فراهم سازید.

۲.برای کمپین خود KPI تعیین کنید. KPI شاخصی است که عملکرد کسب‌وکارها را می‌ سنجد و اندازه‌گیری می‌کند.

۳.برای بازی‌ ها ایده‌ پردازی کنید. الگوهایی انتخاب کنید که مخاطبان شما با آن آشنا باشند و راحت بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.

۴.بازی زیبا، جذاب و ساده ای را در اختیار مخاطبان خود قرار دهید.

۵.کمپین خود را به‌روز کنید تا هماهنگ با سایر رویدادهای جهان باشد.

۶.گروه‌ های آموزشی مختلفی را برای کمپین خود جمع ‌آوری کنید که شامل بازاریابان، مدیران، توسعه دهندگان و… می‌باشند.

۷.به فکر پایان کمپین خود هم باشید و مانند یک آزمون با آن برخورد کنید. حتی می‌توانید توضیح دهید که چگونه کاربران می‌توانند از آن عبور کنند.


کار اصلی این گمیفیکیشن، ایجاد اعتماد، علاقه‌مندی در مشتریان و غیره است - گروه تبلیغاتی مثلث
کار اصلی این گمیفیکیشن، ایجاد اعتماد، علاقه‌مندی در مشتریان و غیره است – گروه تبلیغاتی مثلث

گیمیفیکیشن چگونه فعال می‌شود؟


کار اصلی این گمیفیکیشن، ایجاد اعتماد، علاقه‌مندی در مشتریان، افزایش آن ها و تبدیلشان به مشتری‌ های ثابت و وفادار است.

گیمیفیکیشن توانایی این را دارد که انگیزه‌ای در مشتری ایجاد و کنجکاوی آن ها را افزایش دهد.

برای کار با گیمیفیکیشن به سه عنصر نیاز است:

۱.نوع فعالیت و زمینه آن: این سیاست باید فقط بر روی یک موضوع متمرکز باشد و به موضوع دیگر یا حاشیه ‌ای نپردازد.

۲.ارزش فعالیت: در مخاطب باید این حس به وجود آید که بعد از انجام این بازی یک پاداش یا دانش ارزشمند به دست می‌آورد.

۳.موفقیت در کار: نوع بازی و استراتژی شما باید به نحوی اجرا شود که همه بتوانند در آن شرکت کرده و خود را آزمایش کنند. از انجام آن نا امید نباشند و در نهایت به هدف بازی دست یابند.


بالابردن سطح رضایت مشتری با استفاده از گیمیفیکیشن


شما می‌توانید با استفاده از مقالات و تحقیقات در رابطه ‌با گیمیفیکیشن در زمینه روابط و علوم رفتاری، به  تأثیرگذاری غیرمستقیم و البته مؤثر و پرفروش پی ببرید. از این دانش می توان برای تبدیل محصولات به تجربیات کسب شده و رضایتمندی مشتری‌ها استفاده کرد.

رضایت مشتری در واقع به معنی یک تجربه خوب و لذت ‌بخش برای مشتری است. انسان‌ها در تمامی سنین کودکی‌و بزرگسالی، به بازی و چالش‌های مختلف علاقه و حس کنجکاوی در افراد باعث سودآوری بسیار بالای فروشگاه‌ها می‌شود و این یک نقطه عطف برای رسیدن به سود و درآمد بسیار بالای فروشگاه است.

تعبیه یک بازی در مجتمع‌های تجاری ممکن است باعث تجمع افراد شود، همین تجمع می‌تواند منبع خوبی برای کسب درآمد مجتمع باشد. برای مثال: یک بازی در یک سلف ‌سرویس یا بلعکس یک مکان برای بازی که شامل سالن غذاخوری هم هست، از تمام جهات برای مالک آن فضا سودآوری دارد، چه از طریق بازی و چه از طریق خرید غذا و خوراکی.


Transmedi عبارت است از گرفتن یک ویژگی رسانه‌ای و گسترش آن در یک رسانه متفاوت برای گسترش مطالب یا توجه بیشتر-گروه تبلیغاتی مثلث
Transmedi عبارت است از گرفتن یک ویژگی رسانه‌ای و گسترش آن در یک رسانه متفاوت برای گسترش مطالب یا توجه بیشتر-گروه تبلیغاتی مثلث

گیمیفیکیشن در بازاریابی


بازی ‌سازی به طور گسترده ‌ای در بازاریابی کاربرد دارد. در سال ۲۰۱۳، فوربز پیش بینی کرده بود که بیش از ۷۰ درصد از لیست “شرکت‌های جهانی ۲۰۰۰” در یک نظرسنجی ثبت شده است که آن ها قصد دارند از بازی ‌سازی برای اهداف بازاریابی و حفظ مشتری استفاده کنند. با توجه‌ به این موارد، ۲ نوع اصلی بازاریابی گیمیفیکیشن وجود دارد:

Transmedi

Transmedi عبارت است از گرفتن یک ویژگی رسانه‌ای و گسترش آن در یک رسانه متفاوت برای گسترش مطالب یا توجه بیشتر به آن. بنابراین تعجب‌آور نیست که ۲۰ سال بعد صنعت بازی‌های ویدیویی ۴ برابر بزرگ ‌تر از صنعت فیلم باشد. شاید به ‌زودی شاهد تبلیغات بازی‌های ویدیویی در فیلم‌ها باشیم.

 Advergame

Advergames بازی ‌های ویدئویی آنلاین هستند که با ادغام یک نام تجاری، محصول یا پیام بازاریابی خاص در قالب بازی که به‌ صراحت برای اهداف تبلیغاتی ایجاد شده است، تبلیغ می‌شوند Advergames اغلب مأموریت دارد تا از رسانه ‌های دیگر پشتیبانی کند، جایگزینی برای آن ها نیست. ایده این است که، هرچه تعامل بیشتر با ویژگی از طریق شکل بازی قوی‌تر باشد، منجر به ارتباطات بهتر می‌شود.


بازی سازی - تاریخچه گیمیفیکیشن - گیمیفیکیشن - گروه تبلیغاتی مثلث
بازی سازی – تاریخچه گیمیفیکیشن – گیمیفیکیشن – گروه تبلیغاتی مثلث

مزایای گیمیفیکیشن در بازاریابی


در بازاریابی مدرن، روش‌های واقعی همراه با آزمون‌ و خطاها امتحان می شود و یکی از راه ‌هایی است که با استفاده از آن می‌توان به کسب‌وکار و مقاصد خودمان برسیم. شما برای اینکه بتوانید با شرکت ‌های هم‌ تراز خود رقابت کنید، باید دانش خود را در رابطه ‌با محصولاتتان افزایش دهید.

مراجعین و مشتریان خود را درگیر خودتان کنید. دیدگاه ‌هایی که مربوط به کسب‌وکار است را به دست بیاورید و پیوسته محصولاتتان را باتوجه ‌به نیاز مشتریان و متقاضیان خود افزایش دهید.

همین‌طور باید این را در نظر داشته باشید که تمام این موارد را همواره مدام و هم‌زمان با دنیای مدرن افزایش و انجام دهید. این امر به ‌ظاهر دشوار، کمک بسزایی به پیشرفت بر برند شما می‌کند.

به‌طورکلی گیمیفیکیشن روشی برای شرکت در یک محتوا است و این راهی برای جذب و افزایش درآمد شما می‌شود.

همه افراد عاشق بازی‌کردن هستند و انجام ‌دادن آن باعث نشاط و سرگرمی در اوقات فراغت آن ها می ‌شود. شما با استفاده از گیمیفیکیشن می‌توانید به روش بسیار کارآمد و قطعی، به درآمد بالا دست پیدا کنید.

همین‌طور با امتیاز دادن و رتبه‌ بندی می ‌توانید باعث شوید که افراد شما را دنبال کرده و مشتاق خرید و به اشتراک گذاشتن محصولات شما با دوستان و مشتریان خود شوند.

کلام آخر


گیمیفیکیشن (بازی ‌سازی) به‌عنوان یک ابزار قدرتمند در کسب ‌وکار است. با وجود این پتانسیل، کارکنان و مشتریان خود را ترغیب می‌کنید که باکمال ‌میل از آن استفاده کنند با توجه ‌به گیمیفیکیشن و توجه به نکاتی که گفته شد، می‌توانید آگاهی خود را نسبت به برند خود افزایش دهید و از رقیب‌ های خود پیشی بگیرید.


مطالب مرتبط:

۶ Gamification Strategy Tips for Your Business

مشاهده نظرها +
بستن نظرها -

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب وبلاگ
۸:۰۰ ق.ظ

تفاوت بازاریابی و فروش

blog تفاوت بازاریابی و فروش چیست؟ مقایسه فروش و مارکتینگ اگرچه بسیاری از مردم از اصطلاحات فروش و بازاریابی به جای یکدیگر استفاده می کنند، تفاوت....

تفاوت بازاریابی و فروش

blog تفاوت بازاریابی و فروش چیست؟ مقایسه فروش و مارکتینگ اگرچه بسیاری از مردم از اصطلاحات فروش و بازاریابی به جای یکدیگر استفاده می کنند، تفاوت ظریفی بین این دو وجود دارد. هر دو عملکرد قصد دارند درآمد کسب و کار را افزایش دهند، اما روشی که آنها برای انجام این کار تلاش می کنند متفاوت....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

برندسازی دیجیتالی (Digital Branding)

blog برندینگ دیجیتالی چیست؟ چه بخواهیم و چه نخواهیم، ​​اینترنت نه تنها به ابزاری مفید برای مشاغل و افراد تبدیل شده است، بلکه به یکی از....

برندسازی دیجیتالی (Digital Branding)

blog برندینگ دیجیتالی چیست؟ چه بخواهیم و چه نخواهیم، ​​اینترنت نه تنها به ابزاری مفید برای مشاغل و افراد تبدیل شده است، بلکه به یکی از ضروریات زندگی روزمره هم تبدیل شده است. بسیاری از مردم در طول روزهای هفته بیشتر زمان خود را به صورت آنلاین سپری می کنند و اینترنت بدون شک مکانی برای....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

تبلیغات برند چیست؟ (?What is brand advertising)

blog تبلیغات برند چیست و چگونه کمپین برندینگ را شروع کنیم؟ در بازار رقابتی، به ندرت داشتن یک محصول یا خدمات خوب کافی است. علاوه بر....

تبلیغات برند چیست؟ (?What is brand advertising)

blog تبلیغات برند چیست و چگونه کمپین برندینگ را شروع کنیم؟ در بازار رقابتی، به ندرت داشتن یک محصول یا خدمات خوب کافی است. علاوه بر این، اغلب تبلیغات صرف این کالاها برای ایجاد روابط پایدار با مشتریان کافی نیست. ایجاد هویت برند قوی و استفاده از تبلیغات برند، کلید ایجاد چنین اعتماد و دستیابی به....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

اهمیت برندینگ (The Importance Of Branding)

blog اهمیت برندینگ (اهمیت برندسازی) چیست؟ در جواب به این که اهمیت برندینگ در چه چیزی است، باید گفت که، اهمیت برندسازی مهم است زیرا نه....

اهمیت برندینگ (The Importance Of Branding)

blog اهمیت برندینگ (اهمیت برندسازی) چیست؟ در جواب به این که اهمیت برندینگ در چه چیزی است، باید گفت که، اهمیت برندسازی مهم است زیرا نه تنها چیزی است که تاثیر به یاد ماندنی را در مصرف کنندگان ایجاد می کند، بلکه به مشتریان و مخاطبان اجازه می دهد تا بدانند که از بیزینس چه انتظاری....
۸:۰۰ ق.ظ
۸:۰۰ ق.ظ

مراحل برند سازی (Branding Stages)

blog ۶ گام از مراحل برند سازی به دلیل رقابتی که بین بیزینس ها وجود دارد برای متفاوت بودن از بقیه، بیزینس باید منحصر به فرد....

مراحل برند سازی (Branding Stages)

blog ۶ گام از مراحل برند سازی به دلیل رقابتی که بین بیزینس ها وجود دارد برای متفاوت بودن از بقیه، بیزینس باید منحصر به فرد و قابل تشخیص توسط مشتریان باشد. برند قوی چیزی است که پشت هر محصول موفق قرار می گیرد. نظرسنجی جهانی نوآوری محصولات جدید نیلسن کشف کرد که تقریباً ۵۹٪ از....
۸:۰۰ ق.ظ